Gemeente Lopik

Nieuws

Wint u de Ereprijs wijk- en buurtbeheer?

Op vrijdag 7 december 2007 wordt de Ereprijs voor wijk- en buurtbeheer uitgereikt. Als u samen met buurt- of dorpsgenoten de leefbaarheid van uw woonkern verbetert, dan kunt u deze prijs winnen. De Ereprijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 400 en decoraties voor alle leden van de winnende groep.

Het geldbedrag en de decoraties worden tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt. Het geldbedrag mag vrij besteed worden, maar moet wel ten dienste van de groep of wijk worden gebracht.

Wie kan meedoen?

Iedere vrijwilligersgroep die in het afgelopen jaar (2007) een activiteit of project heeft uitgevoerd om de leefbaarheid in de wijk of kern te verbeteren, kan zich aanmelden. Bij verbetering van de leefbaarheid kunt u denken aan: saamhorigheid in de kern verbeteren door een gezellige activiteit als bv. straatspeeldag, meehelpen bij het opknappen van een speeltuin, beheer en programmering van een buurthuis, belangenbehartiging doen voor een wijk of kern. Criteria om te beoordelen wie de prijs wint, zijn: zelfwerkzaamheid, creativiteit, originaliteit, aantal betrokken vrijwilligers, resultaat en draagvlak.

Inschrijven en prijsuitreiking

Inschrijven voor de Ereprijs kan nog tot en met 8 november 2007. Uit alle inzendingen selecteert een jury - bestaande uit 2 wethouders, 1 afgevaardigde uit de vrijwilligersgroep die in 2006 gewonnen heeft, 1 lintjesdrager en een wijkagent - een aantal genomineerden. Een groep wint de Ereprijs en twee andere groepen krijgen een eervolle vermelding. Aan de eervolle vermelding is een aanmoedigingsprijs van 75 verbonden. De prijsuitreiking is op vrijdag 7 december 2007 in het Dorpshuis te Benschop. Het is de bedoeling om alle vrijwilligers een gezellige avond te bezorgen en in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten.

Nadere informatie en aanmeldingsformulieren zijn te verkrijgen bij de Stichting Samenlevingsopbouw Lopikerwaard, Ilse Nederend en/of Babette Bakarbessy tel. 0348 552250.