BedrijfsautoRAI

Truckland levert twee DAF inzamelvoertuigen aan Afvalbedrijf De Meerlanden

(10/8/2007)
Frans van Voorst Vader, directeur van Truckland Noord-Holland in Amsterdam leverde deze week een tweetal nieuwe DAF inzamelvoertuigen af aan Ger J. de Jong, algemeen directeur van Afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout. De levering betreft een DAF FAG-CF75 (voorzien van sturende voorloop-as) met een Geesink bedrijfsvuilopbouw en een FAN-CF 75 (met sturende naloop-as) met een grofvuilopbouw van Haller.
Afvalbedrijf De Meerlanden viert momenteel haar tienjarig bestaan. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. Aanvankelijk lag het werkgebied met name binnen de grenzen van de gemeente Aalsmeer en Haarlemmermeer. Later voegden zich daar vele gemeenten (o.a. Lisse, Duin- en Bollenstreek, Heemstede en Teijlingen) bij. De uitbreiding van de verschillende reinigings-en winterdiensten droeg ook bij aan een verdere uitbreiding van het gespecialiseerde voertuigpark. Truckland Noord-Holland geldt met twee van haar vestigingen, in Amsterdam en op Schiphol, daarbij als één van de trouwe leveranciers voor De Meerlanden en verricht tevens een belangrijk deel van de onderhoudswerkzaamheden aan de voertuigen en opbouwen.

Milieu-eisen spelen een steeds belangrijkere rol bij de aanschaf van nieuwe voertuigen en inmiddels worden er bij De Meerlanden alleen nog maar Euro 5 autoâs aangeschaft. Oudere voertuigen, zoals die met Euro 3 motoren, zijn inmiddels voorzien van een roetfilter. Daarnaast beschikt men over een flink aantal (veelal kleinere) bedrijfsvoertuigen, die rijden op aardgas. De Meerlanden beschikt over een aardgasvulstation op het eigen terrein.

De beide nu afgeleverde DAFâs CF 75 zijn voorzien van 250 pk motoren die voldoen aan de strenge Euro 5 regelgeving waar het gaat om de uitstoot. Afhankelijk van de inzet is er gekozen voor een sturende voorloop- of naloopas, terwijl er in beide gevallen sprake is van een automatische versnellingsbak en een zogenoemde PTO voor de aandrijving van de opbouw. Bij de grofvuilwagen gaat het daarbij om een 20 kuubs Haller opbouw, die vanwege zijn specifieke inzet zonder beladingsysteem wordt ingezet. Het andere voertuig beschikt over een 20 kuubs Geesink GPM3 opbouw met een belading (geschikt voor containers tot 5 m3) en een geijkt Welvaarts weegsysteem. Daarmee is het mogelijk na lediging van de container direct een weegbrief uit te printen.

Afvalbedrijf de Meerlanden bestaat dus inmiddels 10 jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rijsenhout. Naast het hoofdkantoor aan de Aarbergerweg zijn hier ook een brengstation en een eigen composteringsbedrijf gevestigd. Milieustraten zijn er inmiddels ook in Heemstede en Diemen. Daarnaast hoort het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek ook bij de organisatie. De onderneming houdt zich bezig met de inzameling van particulier- en bedrijfsafval en heeft daarvoor 180 medewerkers in dienst en beschikt over 117 voertuigen. Tevens geldt De Meerlanden als één van de grootste particuliere winterdienstverleners van Nederland.