Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 8 oktober 2007


Minderjarige aangehouden in verband met brand in Gronsveld

Vrijdagmiddag heeft de politie een 12-jarige jongen uit de gemeente Eijsden aangehouden. Hij meldde zich aan het politiebureau met zijn vader. De jongen vertelde dat hij donderdag met vuur heeft gespeeld in de veilinghal. Nadat hij in de veronderstelling was dat hij het vuur had uitgemaakt, is hij weer vertrokken. De jongen is vrijdagavond weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Hoensbroek; sigarettendiefstal

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een supermarkt aan de Koestraat in Hoensbroek.

De daders forceerden de toegangsdeur van de zaak en gingen aan de haal met een nog onbekende hoeveelheid sigaretten.

De inbraak vond plaats rond 04.15 uur, omdat toen het alarm van de zaak afging.

De politie stelt een onderzoek in.

Landgraaf; aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van openlijke geweldpleging bij een Landgraafse horecagelegenheid.

De drie aangehouden verdachten zijn 25, 29 en 31 jaar en wonen in Landgraaf.

De mannen, die het nodige aan alcohol op hadden, waren door personeel van een horecagelegenheid aan het Sun-Plein uit de zaak verwijderd en waren het daar niet mee eens. Bij een tumult dat daarop volgde, vielen er klappen en werd een detectiepoortje vernield.

De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Wittem; inbraak in school

In het afgelopen weekeinde is er ingebroken in een school aan de Hofstraat in Wittem.

Bij deze inbraak, die zondag werd ontdekt, werden enkele computers gestolen.

De dieven hebben de school kunnen binnendringen doordat zij een ruit van een deur forceerden.

De politie stelt een onderzoek in.

Geleen; bijna aanrijding door dronken automobilist

De politie heeft zondagavond op de Urmonderbaan in Geleen een 56-jarige inwoner van die plaats aangehouden omdat de man onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen.

Agenten zagen de man op de Urmonderbaan rijden en waren er getuige van dat hij in een bocht deels op de linker weghelft terechtkwam en bijna frontaal in botsing kwam met een tegenligger. Deze laatste voorkwam een aanrijding door krachtig te remmen.

Bij een blaastest bleek dat de Geleendenaar een bloed/alcoholpromillage had van 2,3. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Geleen; broers stelen computers

Maandagmorgen rond 05.30 uur heeft de politie in hun woning in Geleen twee broers van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van zeven computers en enkele beeldschermen bij een bedrijf aan de Mijnweg in Geleen.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf had twee mannen op scooter zien wegrijden en de politie gewaarschuwd. Deze wist twee broers even later als verdachten aan te houden. Het bleek dat er bij het bedrijf een ruit was vernield en dat de dieven zeven computers en enkele beeldschermen in de struiken hadden klaar gelegd, kennelijk met de bedoeling om deze later op te halen.

De twee broers zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Geleen; benzinedief overlopen

Dankzij een alert reagerende omwonende heeft de politie zondagavond een 21-jarige benzinedief van Oirsbeek aangehouden.

Rond 22.35 uur werd bij de politie gemeld dat er bij een garagebedrijf aan de Groensseykerstraat in Geleen werd ingebroken. Aan de hand van een duidelijk opgegeven signalement kon de verdachte even later in de omgeving van de Wilhelminastraat worden aanhouden. Doordat de kleding van de Oirsbekenaar naar benzine rook, was min of meer duidelijk dat hij de juiste verdachte moest zijn.

Nader onderzoek wees uit dat er op het bedrijfsterrein enkele garagepoorten waren open gebroken. Van een auto was een benzineslang doorgesneden. Bij de slang stond een emmer met benzine en een jerrycan. Elders werd nog een volle jerrycan met benzine aangetroffen. Vlak in de buurt van het bedrijf troffen agenten de auto van de aangehouden man aan. In de auto lagen enkele velgen met banden en auto-onderdelen. De Oirsbekenaar werd ingesloten voor nader onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --