Nationale duurzaamheidsprijs nomineert hoogwaardige initiatieven

08/10/2007 13:27



Schuttelaar & Partners B.V.



Nominaties eind november bekend
Nationale duurzaamheidsprijs nomineert hoogwaardige initiatieven

Meer dan tweehonderd initiatieven strijden om het Ei van Columbus, de Nederlandse prijs voor innovatie en duurzaamheid. Ongeveer de helft van alle inzendingen valt in de categorie duurzame dienst of product. De twaalfkoppige vakjury verwacht op 28 november de nominaties bekend te maken.

Nederlandse inzending voor de Europese prijzen
Het Ei van Columbus kent vijf categorieën, in alle categorieën worden maximaal vier initiatieven genomineerd. Ook selecteert de vakjury de initiatieven voor die mogen strijden om de European Business Awards for the Environment uitgeschreven door de Europese Commissie. In maart 2008 vindt de uitreiking van het Ei van Columbus plaats, nadat studententeams hùn spannende strijd gestreden hebben.

Duurzame studententeams gezocht
Na de bekendmaking van de nominaties gaan studententeams genomineerde initiatieven promoten. Het winnende studententeam krijgt tweeduizend duurzaam te besteden euro's.

Hoogwaardige competitie
De categorie duurzame dienst of product kreeg ruim 120 inschrijvingen. De andere vier categorieën, duurzame maatschappelijke initiatieven, duurzame bedrijfsvoering, duurzame productietechnologie en internationale samenwerking, zorgden voor de andere helft. De inzendingen komen uit verschillende sectoren van het bedrijfsleven, NGO's en de overheid. De honderden duurzame initiatieven staan wederom garant voor een hoogwaardige competitie.

Het Comité van Aanbeveling van het Ei van Columbus bestaat uit de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, 3FM dj Michiel Veenstra en Mirjam de Rijk, directeur van de Stichting Natuur en Milieu. Inmiddels is ook de directeur van het populaire Goodies, Peter Jens, lid van het Comité van Aanbeveling.

Het Ei van Columbus wordt georganiseerd door de ministeries van VROM, EZ, LNV, OCW, BZ VenW en VWS.





http://www.ei-van-columbus.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (