Politie Gelderland-Midden

Landelijke politiedag Ede - laatste puntjes op de i
Publicatiedatum: 8-10-2007 13:36:36

EDE - In deze week voor de landelijke politiedag worden de laatste punten op de spreekwoordelijke 'I' gezet. Daarna zal de politie op zaterdag 13 oktober aanstaande graag de gastheer zijn van iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in alles wat met het vak en de uitvoering van politietaken te maken heeft.

Het programma is zo ingericht, dat er op deze zaterdag veel beleefd kan worden. Het arrestatieteam geeft demonstraties, agenten laten zien waar politiehonden allemaal toe in staat zijn, beredenen (politie te paard) zijn aanwezig, bezoekers kunnen zelf plaats nemen in politieauto's of voelen hoe zwaar het schild van een ME-er echt is. Ook is er volop gelegenheid om geïnformeerd te worden over een baan bij de politie (ook als vrijwilliger!). Er kan zelfs een schiettraining worden gevolgd. Zo maar een willekeurige greep uit een nog veel uitgebreider programma dat ook op internet te vinden is. Raadpleeg hiervoor de website:
www.politie-gelderlandmidden.nl/politiedag/.

Verkeersmaatregelen
Overigens zullen rond de politiedag in Ede wat verkeersmaatregelen getroffen worden, om het evenement in goede banen te leiden. Zo zal de Breelaan zaterdag overdag voor doorgaand verkeer zijn afgesloten (tussen de Klinkenbergerweg en de Detmarlaan). En vanaf vrijdag 12 oktober te 21.00 uur en zaterdag 13 oktober kan er vanwege het evenement niet geparkeerd worden op het Van Dijkeplein. Omleidingsroutes zijn aangegeven. Bezoekers krijgen het dringende advies niet met de auto naar de Politiedag te komen. Omwonenden zijn door de politie geïnformeerd. Waar nodig zullen verkeersregelaars de bezoekers van de politiedag begeleiden. Ook hierover is informatie op de website te vinden.

Van harte welkom
Het hoeft geen betoog - bezoekers voor dit overigens gratis toegankelijke - evenement zijn van harte welkom! Waar het politiewerk zich doorgaans achter strak gespannen rood - witte linten afspeelt, kan iedereen op 13 oktober zelf de hoofdpersoon zijn. Kunt u zelf eens een misdrijf oplossen of ME-er zijn. Bepaalt u zelf of de hennepplantage rijp genoeg is om te oogsten. Het kan allemaal op zaterdag 13 oktober aanstaande rond en in het politiebureau aan het Van Dijkeplein in Ede.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688 221

---