Bizner biedt integratie met boekhouding aan voor lastenverlichting

08/10/2007 13:46



Bizner



Online boekhouden en online bankieren voor het eerst volledig geïntegreerd

Als eerste bank in Europa biedt Bizner vanaf 8 oktober een volledige integratie tussen de bankgegevens en de boekhouding. Boekhouden en bankieren waren tot nu toe twee gescheiden werelden; het is nu voor het eerst gelukt om die werelden volledig te integreren waardoor ondernemers geen dingen meer dubbel hoeven te doen. Het handmatig importeren en exporteren van en naar de boekhouding behoort hiermee voorgoed tot het verleden.

Lastenverlichting
De automatische koppeling zorgt direct voor administratieve lastenverlichting binnen het MKB, een belangrijk speerpunt van het kabinet Balkenende IV. Gemiddeld bedragen de administratieve lasten voor ondernemers jaarlijks ruim 13,1 miljard euro. Door het verminderen van wet- en regelgeving wil de overheid deze lasten aanzienlijk terugbrengen. 'Naast de overheid kan de markt ook zelf aan lastenverlichting werken. Bijvoorbeeld door bankieren en boekhouden gemakkelijk, snel en inzichtelijk te maken', zegt Frank Klemann, directeur van Bizner. De volledige integratie tussen de boekhouding en de bancaire gegevens zorgt ervoor dat ondernemers geen dingen meer dubbel hoeven te doen wat direct voor administratieve lastenverlichting zorgt.

Tijdwinst
Het nieuwe systeem werd ontwikkeld door Bizner en Reeleezee, een belangrijke aanbieder van financiële software in Nederland. Het systeem zorgt ervoor dat betalingen die binnenkomen bij de bank direct in de boekhouding worden opgenomen. Andersom werkt het ook zo; te betalen facturen die worden ingevoerd in de boekhouding, worden automatisch voor betaling klaargezet bij de bank. 'Door de bankgegevens en de boekhouding volledig te integreren houdt de ondernemer meer tijd over voor wat hij eigenlijk wil doen; ondernemen,' aldus Klemann.

Weg met de schoenendoos
Gemiddeld kost het een ondernemer of diens boekhouder een half uur per week om gegevens te transporteren van de bank naar de boekhouding, en vice versa. Door de automatische koppeling is dit allemaal niet meer nodig. Bovendien hebben zowel de ondernemer als de accountant direct inzicht in de meest actuele financiële gegevens, wat niet alleen een stuk efficiënter werkt maar ook de kans op fouten aanzienlijk verlaagt.





http://www.bizner.nl