Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 8 oktober

Mannen verstoren openbare orde

Enschede

Twee Enschedeers van 20 en 21 jaar zijn op zondag 7 oktober aan de Boulevard 1945 in Enschede aangehouden wegens vernieling en verstoring van de openbare orde.

Op zondag 7 oktober kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat twee mannen een bushokje aan de Boulevard 1945 in Enschede zouden vernielen. Ter plaatse zagen agenten hoe een man tegen een bushokje aan stond te trappen. De man, een 20-jarige Enschedeer, werd hierop direct aangehouden. De tweede man, een 21-jarige Enschedeer, bemoeide zich met de aanhouding van zijn vriend en werd ook aangehouden. Hij beledigde hierbij de agenten. De beide Enschedeers zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgesloten. (07-130701)

Man bedreigt vriendin met mes

Enschede

De politie heeft op zondag 7 oktober aan de Haverstraatpassage in Enschede een 26-jarige Enschedeer aangehouden. Hij bedreigde een 18-jarige vrouw met een mes.

Op zondag 7 oktober kreeg de politie omstreeks 16.00 uur een melding dat op de Oldenzaalsestraat in Enschede een man een vrouw zou bedreigen met een mes. De politie trof de man, een 26-jarige Enscheder, even verderop aan de Haverstraatpassage in Enschede aan. Hij had even hiervoor een woordenwisseling met zijn vriendin gehad en had haar bedreigd met een mes. Agenten hielden de 26-jarige aan en troffen bij hem twee messen aan. De Enschedeer werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De messen zijn in beslag genomen. (07-130635)

Politie houdt jonge brandstichter aan

Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een 16-jarige jongen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is op zondag 7 oktober door de politie aangehouden nadat hij op de Beeklaan een afvalbak in brand had gestoken.

Op zondag 7 oktober kreeg de politie omstreeks 19.00 uur een melding dat jongeren aan de Beeklaan in Westerhaar-Vriezenveensewijk brand zouden stichten. Ter plaatse zagen agenten dat een jongen in een afvalbak een brandje stichtte. De jongen, een 16-jarige uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, werd hierop direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werden onder andere zijn ouders in kennis gesteld. Hij is doorverwezen naar bureau HALT. (07-130690)

Aanrijdingen na uitwijkmanoeuvre

Wierden

De politie heeft op zondag 7 oktober een 51-jarige automobilist uit Almelo aangehouden. Hij had bij een uitwijkmanoeuvre een aanrijding veroorzaakt op de Nijverdalsestraat in Wierden.

Op zondag 7 oktober reed een 51-jarige automobilist uit Almelo omstreeks 20.30 uur over de Nijverdalsestraat in Wierden in de richting van het centrum. Omdat een fietser plotseling de rijbaan overstak moest de 51-jarige remmen en naar rechts uitwijken. De fietser bleef ongedeerd. Door het uitwijkmanoeuvre reed de Almelose automobilist tegen een geparkeerde auto. Deze geparkeerde auto schoot vervolgens door en beschadigde een volgende geparkeerde auto. Agenten spraken de 51-jarige automobilist aan en roken dat hij alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 0,8. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. (07-130726)

Automobilist rijdt zonder rijbewijs en onder invloed

Geesteren

Op de Vriezenveenseweg in Geesteren heeft de politie op zondag 7 oktober een 30-jarige man uit Vriezenveen aangehouden. Hij reed onder invloed en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Op zondag 7 oktober zagen agenten omstreeks 16.00 uur een auto met hoge snelheid rijden op de Vrienzenveenseweg in Geesteren. De agenten zetten de achtervolging in en dwongen de bestuurder van de auto te stoppen. Toen de agenten de bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Vriezenveen, aanspraken roken ze dat de man alcohol gedronken had. De 30-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,06. Ook bleek aan de 30-jarige geen rijbewijs te hebben. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (07-130643)

Nancy Hanterink: 053-4555588

---- --