Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 8 oktober

* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM NOORD - Bestuurders onder invloed veroorzaken jaarlijks vele onveilige verkeerssituaties. Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft de politie zondagochtend tussen 1:00 en 7:00 een alcoholcontrole gehouden op de Zaagmolenstraat. Het merendeel van de van de bestuurders was nuchter. Negen van hen hadden wel teveel gedronken. Hieronder waren twee beginnend bestuurders. Zeven van hen hadden een alcohol promillage tussen de 0,65 en 1,65. Waar 0,5 toegestaan is. De officier van justitie bepaalt de hoogte van hun straf.


* ALCOHOLCONTROLE OP DE BLAAK
ROTTERDAM CENTRUM - Tijdens een grote alcoholcontrole op de Blaak zijn zondagochtend 20 mensen aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Tussen kwart over twaalf en acht uur werden in totaal 377 mensen gecontroleerd. Onder de automobilisten die aangehouden zijn, bevonden zich twee beginnend bestuurders.


* JONGE VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van vernieling. Agenten hebben zondagmiddag rond kwart over twee een 9-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd aan een vrachtwagen op de Ludolf de Jonghstraat. De verdachte had een band leeg laten lopen, het ventiel kapot gemaakt, de wielkasten eraf getrokken en de oliepeilstok uit het voertuig getrokken. De moeder is op de hoogte gesteld en heeft haar zoon opgehaald. Hij is doorverwezen naar 'pakjekans'.


* VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het schoppen tegen een fiets. Een agent zag via cameratoezicht dat een man zondagavond rond half elf trapte tegen een fiets op de Mathenesserweg. Gewaarschuwde politiemensen hielden de 17-jarige verdachte aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA ALCOHOL OP STRAAT
ROTTERDAM WEST - Surveillerende agenten hebben zondagmiddag een 43-jarige Rotterdammer aangehouden. De man schonk op de Heemraadssingel een blikje bier in een waterflesje. De agenten zagen dit rond half vier gebeuren en spraken hem erop aan. Na controle van zijn ID gegevens bleek dat de Rotterdammer nog openstaande boetes met een totaalbedrag van ongeveer 4300 euro had. Omdat hij dit niet betaalde is hij aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Ook heeft hij een bekeuring gekregen voor het gebruik van alcohol op straat.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA STRAATROOF
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben zondagmiddag rond kwart over vijf drie mannen aangehouden. De drie worden verdacht van een straatroof op de Sportlaan. Hierbij werd een scooter buitgemaakt. De politie startte direct een onderzoek. Kort hierna werden drie mannen in de Petuniastraat aangehouden. De verdachten van 29, 31 en 34 jaar oud zijn afkomstig uit Schiedam en Vlaardingen.
De zaak wordt nog nader onderzocht door de politie.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING AUTO'S
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt de toedracht van de vernieling van een tiental auto's. In de nacht van zaterdag op zondag heeft een onbekende(n) vernielingen gepleegd aan ruim tien auto's in de omgeving van de Langegeer. De schade betreft ondermeer krassen. De eigenaren van de auto's doen aangifte bij de politie.


* AUTO RIJDT OVER TENEN KIND
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een personenauto tegen een kind was aangereden. Zondagavond rond kwart voor zes waren agenten naar de Sint-Andriesstraat gegaan voor een aanrijding met letsel. Daar was een personenauto tegen een 5-jarig kind aangereden en doorgereden. Omstanders vertelden dat het zou gaan om een grote grijze auto. Het slachtoffertje is naar het Zuidziekenhuis overgebracht, waar bleek dat het meisje gebroken tenen had en een gekneusde voet. De politie is op zoek naar getuigen. Iedereen die iets gezien heeft van het ongeluk of anderszins over informatie beschikt kan bellen met de recherche van politiedistrict Feijenoord-Ridderster via 0900-8844 (lokaal tarief) of op Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* BESTUURDER ONDER INVLOED AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft zondagmiddag rond kwart over twee een man aangehouden die met teveel alcohol achter het stuur was gaan zitten. Oplettende omstanders meldden aan de politie dat er in de omgeving van het Afrikaanderplein iemand in een auto zou rijden met teveel alcohol op. In de omgeving stelden agenten een onderzoek en controleerden een bestuurder in zijn auto. De man had teveel alcohol op met een alcoholpromillage van 2,6 in het bloed. Agenten brachten de 51-jarige man uit Etten-Leur over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Ze namen de auto van de man in beslag. De politiemensen vorderden ook het kentekenbewijs van de auto gezien de slechte staat van de auto.


* BESTUURDER GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft na een achtervolging een man aangehouden die in een gestolen auto reed. Op de IJsselmondserijweg zagen agenten een auto rijden die gesignaleerd stond als 'gestolen'. Op het moment dat de politiemensen de man wilde staande houden, reed de verdachte achteruit, draaide om en reed in de richting van de Molgerdijk en stopte op de Huniadijk waarna de man de auto uitrende in de richting van de Bermdijk. De politiemensen hielden de 20-jarige Rotterdammer aan na een achtervolging te voet. Ze brachten de verdachte over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van een poging fietsendiefstal. Medewerkers van de afdeling Cameratoezicht zagen zondagochtend rond kwart voor zeven de twee mannen op de Beijerlandselaan een fiets wilde stelen met een betonschaar in hun handen. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in ter plaatse en zagen de jongens lopen op de Slaghekstraat. Na een achtervolging hielden de agenten de verdachten aan en brachten ze over naar een politiebureau waar de 13- en 18-jarige Rotterdammers werden ingesloten voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELINGEN OP DE WEIPOORT

Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster stellen onderzoek in naar diverse vernielingen van bedrijfspanden aan de Weipoort. De vernielingen bestaan onder andere uit brandstichting en het vernielen van ramen. De panden aan de Weipoort zijn al diverse malen het mikpunt van vernielingen geweest. Door middel van het onderzoek gaat de politie achterhalen wie de mogelijke daders zijn.


* RIJBEWIJS INGENOMEN NA GEVAARLIJKE RIT
BRIELLE - Politieagenten hebben zondagochtend een automobilist aangehouden. Rond één uur viel hij op doordat hij met hoge snelheid door de binnenstad van Brielle reed en daarbij een rood licht negeerde. Hierop hebben de agenten de automobilist een stopteken gegeven. In eerste instantie voldeed de automobilist hieraan. Op het moment dat de agenten hem aan wilden spreken op zijn gedrag gaf hij alsnog gas. Hierop volgde een korte achtervolging waarbij de verdachte in een bocht aan De Rik de macht over het stuur verloor. Na de blaastest bleek de 22-jarige inwoner van Brielle teveel gedronken te hebben. Hij blies 635 ugl. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingenomen. De officier van justitie bepaalt de hoogte van zijn straf. Ook kreeg hij een bekeuring voor het negeren van een rood licht.


* GEZINSLEDEN TEGEN WIL VASTGEHOUDEN
DE EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij enkele gezinsleden enige tijd tegen hun wil werden vastgehouden. Zondagavond rond zeven uur kreeg de politie melding dat in een hotel aan de Curieweg in Spijkenisse enkele gezinsleden tegen hun wil zouden worden vastgehouden. De aanwezige gezinsleden waren een man, (de vriend van de vrouw) 39 jaar oud, een vrouw (36 jaar) en twee zonen van 13 en 15 jaar oud. Gewaarschuwde agenten hielden in de foyer van het hotel drie mannen aan. Vermoedelijk zijn de drie verdachten (Rotterdammers in de leeftijd van 19, 19 en 23) bekenden van het gezin. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Het gezin zat tijdelijk in het hotel vanwege een explosie in hun huis aan de Horsweg twee dagen daarvoor. Daar lagen door de explosie in de nacht van donderdag op vrijdag zowel de voor- en achtergevel eruit. De oorzaak van de explosie wordt door de politie onderzocht.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN BABY IN NIEUWE FASE

Het onderzoek dat afgelopen vrijdag startte naar het overlijden van een enkele dagen oude baby verkeert in een nieuwe fase. Het resultaat van de sectie op het stoffelijk overschot heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor een geweldsmisdrijf. Uit het onderzoek is verder gebleken dat de 21-jarige moeder die vrijdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van één van haar kinderen, alleen in haar woning aan de Kopenhagenstraat is bevallen van een tweeling. Ze heeft geprobeerd voor de twee baby's te zorgen, maar was niet bij machte dit te organiseren. Op grond van de onderzoeksresultaten heeft het OM besloten de verdachte niet voor te geleiden voor de Rechter-commissaris nu er geen aanwijzingen zijn voor een geweldsmisdrijf. Zij blijft wel verdachte met betrekking tot het niet voldoen aan de zorgplicht die zij had ten aanzien van de pasgeborenen. Het onderzoek van de politie wordt dan ook voortgezet. De verdachte zal, in samenspraak met de politie en Hulpverleningsinstellingen in een hulpverleningstraject worden geplaatst.
(Persofficier van Justitie).