Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Hennepkwekerij in Arnhem ontmanteld

Publicatiedatum: 8-10-2007 13:58:25

ARNHEM - De politie heeft zondagavond omstreeks half acht in het centrum van Arnhem een hennepkwekerij ontmanteld. Er was een melding binnengekomen van een buurtbewoonster dat de woning boven haar voor wateroverlast zou zorgen. Toen de politie poolshoogte ging nemen bij de woning, troffen zij daar in totaal 555 hennepplanten aan. Ook stond de woning vol water. De brandweer is ter plaatse gekomen om het water af te pompen. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.
(07-152214)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee verdachten van winkeldiefstal in Arnhem

Publicatiedatum: 8-10-2007 13:50:54

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagmiddag twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Omstreeks drie uur werd een zestienjarig meisje uit Wanroij in de kraag gevat toen zijn in een winkel aan het Brouwersplein oorbellen en een panty probeerde te stelen. Een winkelmedewerker droeg haar over aan de politie. Na verhoor is ze weer in vrijheid gesteld. Justitie beslist wat er met haar gaat gebeuren. Later die middag, omstreeks half vijf, werd een 37-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij zou in een winkel aan het Gele Rijnders Plein een paar schoenen in zijn tas hebben gestopt en de winkel zijn verlaten zonder te betalen. Toen het alarm afging, zette hij het op een lopen. Een winkelmedewerker zette de achtervolging in en greep de man in de kraag. De Arnhemmer zou de man vervolgens hebben geduwd en hebben geslagen met een tas. Hierbij raakte de winkelmedewerker niet gewond. Met de hulp van een omstander is de Arnhemmer overmeesterd. De man is in verzekering gesteld.
(07-152115 / 152150)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden op verdenking van huiselijk geweld
Publicatiedatum: 8-10-2007 13:49:34

ARNHEM - Een 22-jarige man uit Arnhem is zondagochtend in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn dertigjarige Arnhemse vriendin te hebben mishandeld. Omstreeks half zeven was een conflict ontstaan tussen beiden in de woning van de vrouw in de wijk Immerloo. De oorzaak van de ruzie moet gezocht worden in de relatiesfeer. De Arnhemmer zou zijn vriendin meerdere malen hebben geslagen waardoor zij letsel in haar gezicht opliep. Het slachtoffer zag kans de hulp van de politie in te roepen. Agenten hebben de man even later in de woning aangehouden en hem meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. Door de dertigjarige is aangifte gedaan. (07-152043)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---