Ingezonden persbericht


Chris van der Drift runner-up in Internationale Formule Master

Met een vierde en een derde plaats bij het laatste evenement van het seizoen van de Internationale Formule Master in het Italiaanse Monza sloot Chris van der Drift het seizoen af als runner-up in de eindstand van de zwaar bevochten klasse, die dit jaar voor het eerst plaatsvond. Voor de coureur van het Italiaanse team JD Motorsport was zijn derde plaats in de laatste race van het jaar al zijn zevende podiumplaats. De Racingpool-rijder won twee van de in totaal 16 races. Nick de Bruijn (ISR), die ook tot het Racingpool-rijderskader behoort, kwam in beide races niet aan de finish.

Kwalificatie en race 1: Met een achterstand van slechts 0,186 seconde op de snelste man in de training sloot Chris van der Drift de kwalificatie als vierde af. Nick de Bruijn kwam motorvermogen tekort en moest genoegen nemen met de 23e plaats. De race was al snel over voor De Bruijn: al in de eerste ronde werd hij door een tegenstander van de baan gereden en daarmee was zijn uitval een feit. Chris van der Drift streed in een groep met diverse spannende slipstreamduels. Er was een aantal positiewisselingen, waarbij Van der Drift tot de zevende plaats terugviel, maar in de slotfase kon hij weer terrein goedmaken. Zo kwam hij uiteindelijk als vierde over de eindstreep.

Chris van der Drift: 'Bij de slipstreamduels was ik in het nadeel, omdat ik veel minder motorvermogen had dan de anderen. Het verschil was minstens tien pk en dat kan natuurlijk niet. Gelukkig kon ik in de laatste ronde weer wat plaatsen goedmaken.' Nick de Bruijn: 'Bij het aanremmen van de bocht zat Isohalla zo'n twintig meter achter me, maar hij remde veel te laat en reed vol in mijn auto. Ik kon niks doen. Nou heb ik weer geen resultaat, het is om gek van te worden.'

Race 2: In de tweede race kon Van der Drift al bij de start een plaats goedmaken, waarmee hij al vierde was. Nick de Bruijn reed een fantastische inhaalrace: na een ronde was hij al twintigste en na zes ronden kwam hij als tiende door. De race bood volop actie met tal van slipstreamduels, inhaalmanoeuvres en ook twee safety-car-fases. Nick de Bruijn was een tijdlang zelfs zesde, maar kwam in de 15e ronde in de grindbak terecht, nadat hij de voorvleugel van zijn auto verloren had. Eerder al had hij al een lekke linker voorband. Na een spannende strijd kwam Chris van der Drift als derde aan de finish, zodat hij het seizoen met een podiumplaats als runner-up in de eindstand kon afsluiten.

Chris van der Drift: 'Het is mooi, het seizoen met weer een podiumplaats te kunnen afsluiten. Als geheel ben ik zeer tevreden. Niet alleen ben ik zelf runner-up in het rijderskampioenschap, ook hebben we met JD Motorsport de tweede plek in het teamkampioenschap veilig gesteld.' Nick de Bruijn: 'De race was goed, maar helaas had ik een lekke band en raakte ik van de baan, nadat ik de voorvleugel had verloren. In ieder geval hebben we ook dit weekend weer veel geleerd.'

Uitslagen en standen op: www.formulamaster.net