Gemeente Delft

Cursussen 'Inburgeren Andersom' in Delft

Veel Nederlanders gaan op vakantie om in contact te komen met andere culturen. Dit terwijl veel culturen ook hier dichtbij te vinden zijn, want in Delft zijn maar liefst 184 nationaliteiten vertegenwoordigd. Met de cursussen Inburgeren Andersom hebben Delftse inwoners de mogelijkheid om kennis te maken met de Islam en Afghanistan.

Vanaf begin november is er 'Kennismaken met de Islam' en 'Inburgeren Andersom: Afghanistan'. Er zijn per cursus 6 bijeenkomsten en deelname is gratis. Er is wel een maximum aantal deelnemers van 18 personen per cursus.

Tijdens de bijeenkomsten 'Inburgeren andersom: Afghanistan' maken deelnemers kennis met het land, haar bewoners en hun cultuur, de geschiedenis en de politieke situatie. Deelnemers kunnen zich met deze kennis inleven in onze militairen die op vredesmissie zijn. De bijeenkomsten 'Kennismaken met de Islam' geven inzicht in het Islamitisch geloof en haar verschillende stromingen.

De cursussen Inburgeren Andersom zijn een initiatief van de gemeente Delft in samenwerking met de Mondriaan onderwijsgroep. De cursussen worden gegeven door deskundigen op het gebied van Afghanistan en de Islam. De locatie is Wijkcentrum De Vleugel in Delft.

Meer informatie kunt u vinden op www.gemeentedelft.info onder Zorg en Welzijn.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanine Bekking, communicatieadviseur gemeente Delft, tel. (015) 260 2669.