Gemeente Rotterdam

Meld Rotterdammers aan voor de onderscheiding het Oog voor Rotterdam

We wonen allemaal graag in een veilig en leefbaar Rotterdam. Dat is niet alleen zaak van de gemeente of van de politie maar van ons allemaal. Gelukkig zijn er veel Rotterdammers die zich belangeloos inzetten voor de stad. Dat doen ze gewoon, dat vinden ze de normaalste zaak van de wereld. En daar zet de gemeente graag wat tegenover. Want door een blijk van waardering door de burgemeester kunnen ook andere Rotterdammers op het idee komen zelf een bijdrage te leveren aan een betere leef- en woonomgeving.

Heel veel Rotterdammers hebben Oog voor Rotterdam. De gemeente zoekt deze mensen; Rotterdammers die een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van hun stad. Zij komen in aanmerking voor de onderscheiding Oog voor Rotterdam.

Voorwaarden en voorbeelden

Er zijn twee voorwaarden: de Rotterdammers hebben niet beroepsmatig of in georganiseerd verband Oog voor Rotterdam. Maar verder komt iedereen in aanmerking.

Voorbeelden van acties die in aanmerking komen voor het Oog: aanspreken van hangjongeren, houden van toezicht op het schoolplein, opruimen drugsspuiten, sussen van een burenruzie, een ongeval voorkomen, schoonhouden van de buurt, openhouden van een speeltuintje, insluiping voorkomen, aanhouden van een dief of het organiseren van een buurtfeest.

U kent ze, die geweldige Rotterdammers, dus meld ze gauw aan!

Kandidaten aanmelden

Kandidaten voor het (knip)Oog voor Rotterdam kunnen tot 19 oktober 2007 aangemeld worden via www.oogvoorrotterdam.nl of via 0800-1545.

knipOog

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom reikt de burgmeester jaarlijks ook een knipOog uit aan een basisschool. Het knipOog is een aanmoedigingsprijs om kinderen te laten zien wat ze zelf kunnen doen om de leefbaarheid en veiligheid in hun leefomgeving te bevorderen.

Selectie kandidaten

Een burgerpanel kiest uit alle voordrachten maximaal 4 kandidaten en een schoolklas die van de burgemeester op 1 november een onderscheiding ontvangen. Misschien zit daar uw kandidaat wel bij.

Uitreiking

De burgemeester reikt op donderdag 1 november 2007 het Oog voor Rotterdam uit. Deze uitreiking vindt plaats in de burgerzaal van het stadhuis, van 15.30 tot 17.30u. U kunt zich nu al aanmelden voor deze feestelijke bijeenkomst via het aanmeldformulier op de website www.oogvoorrotterdam.nl of via 0800-1545.