Politie Gelderland-Midden

Gewapende overval Mexicaans restaurant in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 8-10-2007 14:56:37

ARNHEM - De politie toont dinsdag 9 oktober in Opsporing Verzocht beelden van bewakingscamera's waarop de verdachten te zien zijn van een gewapende overval op het Mexicaans restaurant aan de Pauwstraat in Arnhem. Een eerder opsporingsbericht op TV Gelderland leverde geen nieuwe informatie op.

Zondag 15 juli is een warme zomerdag. Ook 's avonds is het nog lang warm. Rond middernacht sluit het restaurant haar deuren. De meeste werknemers zijn al naar huis, alleen de bedrijfsleider is er nog. Wanneer hij door de zaak loopt, wordt hij plotseling besprongen door twee gemaskerde mannen, die hem overvallen en ernstig mishandelen. Uiteindelijk nemen ze geld mee uit de kassa en vertrekken via de achteruitgang. Ze vluchten via de Rozemarijnsteeg, Munterstraat, Varkensstraat, en Rijnstraat richting Kortestraat. Daarna zijn ze spoorloos.

Camerabeelden
Bewakingscamera's filmden de twee vermoedelijke daders terwijl zij door de Arnhemse binnenstad lopen. Op deze beelden is onder meer te zien dat de twee jonge mannen zich onderweg omkleden. Mensen die deze jongens kennen, zullen ze zeker kunnen herkennen. De beelden worden in de uitzending getoond.

Signalementen

-Verdachte 1 is een jonge man met een getinte huidskleur, mogelijk van Turkse afkomst, normaal postuur, lengte tussen 1.70 en 1.75 meter, kort zwart haar aan achterzijde iets langer, spijkerbroek en donkere jas, donkere handschoenen, zwarte bivakmuts. Hij droeg voor het omkleden een lichte blouse met print en een donkere schoudertas met een licht vlak die hij kruislings over zijn blouse droeg. Mogelijk droeg hij deze na de overval onder zijn jas.

-Verdachte 2 is een jonge man met een getinte huidskleur, mogelijk van Turkse afkomst, normaal postuur, iets langer dan overvaller 1 ongeveer tussen 1.70-1.80 meter, kort zwart haar, zwarte bivakmuts, donkere handschoenen, donkere broek en jas met capuchon. Hij droeg voor de overval een donker t-shirt met korte mouwen.

Personen die informatie hebben over deze ernstige zaak en nog niet hebben gesproken met de politie, worden verzocht dit alsnog te doen. Telefonisch kan dat via de gratis tiplijn 0800-6070 of anoniem via Bel M 0800-7000. Contact per e-mail kan ook:
recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026-352 4315

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Viertal aangehouden na diefstal tankstation

Publicatiedatum: 8-10-2007 15:00:07

ELST - De politie heeft zondagmiddag drie vrouwen en een man aangehouden op verdenking van diefstal. De vier zouden omstreeks half drie diverse etenswaren hebben gestolen bij een tankstation aan de A325 bij Elst. Daarna zouden ze er in een auto vandoor zijn gegaan. Aan de hand van het signalement van de daders en het kenteken van de auto, hebben agenten uit Gelderland-Zuid het viertal op de Waalbrug bij Lent aangetroffen. Toen de agenten de vier wilden aanhouden, gingen zij er echter weer vandoor. Na een korte achtervolging kon het viertal even later op de Derde Walstraat in Nijmegen alsnog worden aangehouden. De vier zijn voor nader onderzoek overgeleverd aan Gelderland-Midden en zitten nog vast. Het gaat om een 22-jarige man en een 20 jarige vrouw uit Arnhem en een 19 en 20-jarige vrouw uit Huissen.
(07-152124)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 8-10-2007 14:50:37

LOO - Een 46-jarige man uit Loo is zondagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 45-jarige vrouw hebben geslagen. Omstreeks zeven uur was er een conflict tussen het stel ontstaan in hun woning. Hierbij zou de man zijn vrouw meerder malen op het hoofd hebben geslagen. De vrouw hield hier een pijnlijk hoofd aan over. Nadat de hulp van de politie was ingeroepen, is de man even later aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De oorzaak van het conflict moet gezocht worden in de relatiesfeer.
(07-152183)