Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Zutphen- Vier mannen aangehouden op Bokbierdag |

De Bokbierdag 2007, op zondag 7 oktober in Zutphen, is over het algemeen rustig verlopen. Opvallend was dat in de Frankensteeg en de Bernhardsteeg veel gewildplast werd. Bij het uitdelen van een bekeuring kwamen twee agenten in een handgemeen met een wildplasser. Verder werden twee mannen aangehouden na bedreigingen van een stadswacht met een honkbalknuppel.

Tijdens een surveillance troffen twee agenten een wildplasser aan. Toen de agenten de 39-jarige man wilden bekeuren rende hij weg. Even later troffen ze een tweede 37-jarige wildplasser. Terwijl de tweede man een bekeuring kreeg, kwam de eerste wildplasser terug en begon zich met de situatie te bemoeien. Er ontstond een handgemeen waarbij de agenten lichte verwondingen opliepen. Met behulp van pepperspray en een beveiligingsbeambte zijn de verdachten geboeid meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Vanwege de optocht in de binnenstad kon een 26-jarige automobilist uit Zutphen de binnenstad niet inrijden.Toen hij voor de derde keer door een stadswacht een bepaalde richting werd gewezen, stopte hij zijn auto, haalde er een honkbalknuppel uit zijn auto en wilde de stadswacht aanvallen. Deze kreeg meteen assistentie van een enkele collega's. De automobilist rende weg en kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook zijn 26-jarige passagier uit Zutphen werd aangehouden terzake voorhanden hebben van de honkbalknuppel. Tegen beide mannen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

---- --