Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Elburg- Klachten na collecte

Een 12-jarige meisje is op zondag 7 oktober rond 15.30 uur door de politie meegenomen en verhoord, nadat er klachten kwamen over een ongeoorloofde collecte in de omgeving Feithstraat en Bas Backerlaan in Elburg.

Het meisje belde aan bij woningen en vroeg geld voor goede doelen. Op één adres kreeg ze 5 euro en stak dit vervolgens samen met een vriendje in eigen zak. De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld. Het meisje verklaarde met enkele vriendjes het spelletje 'doen, durven, waarheid' te spelen. Een spelletjes waarbij ze elkaar opdrachten geven en het vervolgens uit moeten voeren.
---
Harderwijk- Man betrapt met rijden onder invloed

Een 44-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van zondag 7 en maandag 8 oktober op de Stadswei in Harderwijk bij een alcoholcontrole van de politie aangehouden, nadat bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,7 prom. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt en er werd proces-verbaal opgemaakt.


---
Oosterwolde- Geheime radiozender uit de lucht gehaald

De politie heeft zondagavond rond 21.05 uur assistentie verleend bij de in beslagname van de geheime radiozender 'de Hobby FM'. De 34-jarige eigenaar uit Oosterwolde verzorgde uitzendingen vanuit een pand in zijn woonplaats. De man krijgt een proces-verbaal. Het onderzoek en de in beslagname van de zender werd uitgevoerd door het 'Agentschap Telecom', wat voorheen de 'Radio Controle Dienst' heette.