Siemens

Persbericht

Den Haag, maandag 8 oktober 2007

Ruim baan voor cool centre in de keuken

Siemens Consumer Products introduceert coolFlex, een geheel nieuw modulair inbouwsysteem van koelkasten, vriezers en een wijnklimaatkast. Het systeem bestaat uit 7 modules die onderling gecombineerd kunnen worden. Men kan kiezen uit verschillende breedtematen en uitvoeringen om hun cool centre zoveel mogelijk af te stemmen op de persoonlijke wensen en inrichting van de keuken.

De keuken wordt een steeds prominentere plek in huis. Het is al tijden geen ruimte meer waar alleen maar gekookt wordt; het is een comfortabele leefruimte die tegenwoordig gezien mag worden. Daar hoort passende keukenapparatuur bij. CoolFlex is ontwikkeld om flexibele oplossingen te bieden voor koelen en vriezen, zodat men de ruimte naar eigen wens kan inrichten. De eerste vraag is dus niet meer waar plaats ik mn koelkast?, maar hoeveel ruimte wil ik voor koelen en hoeveel voor vriezen?.

Cool centre naar keuze
De lijn is geënt op Amerikaanse formaten en is oorspronkelijk ontwikkeld in inchmaten. CoolFlex bestaat uit één koel/vriescombinatie van 91,4 cm breed, twee koelkasten van resp. 61 cm en 76,2 cm breed, twee vrieskasten van resp. 45,7 cm en 61 cm en een wijnklimaatkast van 61 cm. Alle apparatuur is 213,4 cm hoog en verkrijgbaar met roestvrijstalen deuren of volledig geïntegreerd met meubelfronten naar keuze. De wijnklimaatkast is voorzien van een glazen deur met UV-filter, waarbij ook gekozen kan worden voor een roestvrijstalen of meubelfront deurframe.

Kiest men voor een koel/vries combinatie dan kan men kiezen voor de smalste variant van 91,4 cm breed, maar vanaf die breedte zijn nog talloze andere combinaties te maken. Combineert men bijvoorbeeld de breedste koelkast met de breedste vriezer, dan neemt dat 137,2 cm in beslag. Plaatst men daar nog een wijnklimaatkast naast dan beschikt men over bijna 2 meter volledig geïntegreerde
koel/vries/wijnklimaatruimte. Nog meer koelruimte nodig? Dan kan men ook twee of meer koelkasten naast elkaar plaatsen, en zo bouwt men zijn eigen cool centre in de keuken.

Nieuwste koeltechniek
De nieuwe koelapparatuur biedt de meest geavanceerde kenmerken en een nieuw verlichtingsconcept met spots in het plafond en brede lichtpanelen aan de zijkanten. De indeling van de binnenkant is ook flexibel dankzij eenvoudig verstelbare glasplaten, waarvan één zelfs gemotoriseerd is. Het multi airflow system in de koelkast zorgt voor een constante temperatuur in de kast zelf en de deurvakjes. De deur heeft een brede openingshoek tot 115°. Alle laden en platen kunnen uit de koelkast worden genomen als de deur 90° wordt geopend.

Fraai vriezen
Het kwaliteitsinterieur is ook een kenmerk van de nieuwe CoolFlex-vriezers. Dankzij No-Frost hoeft de vrieskast nooit meer ontdooid te worden. De smalle vrieskast is uitgerust met een geïntegreerde ijsblokjesmachine (met vaste wateraansluiting) en de brede variant is voorzien van een externe ijsdispenser in de deur voor ijsblokjes, gecrushed ijs en gekoeld water.

Wees trots op je wijncollectie!
Als er aan ruimte geen gebrek is, dan is de keuken pas compleet met een wijnklimaatkast. De wijnklimaatkast, waar 98 flessen in kunnen liggen, heeft twee gescheiden temperatuurzones die elektronisch regelbaar zijn tussen 5 en 18 graden. De geïntegreerde verlichting kan ook met de deur dicht worden ingeschakeld, zodat de wijncollectie goed zichtbaar blijft.

De nieuwe apparatuur is de stilste in haar klasse en uiterst zuinig met energie. CoolFlex is verkrijgbaar vanaf november 2007 en de verkoopadviesprijzen liggen tussen de 3979 euro en 6199 euro.

Voor meer informatie:
www.siemens.nl/huishouden of het infocentrum 070-3331234