BMC koopt SGBO van VNG

08/10/2007 15:18



SGBO B.V.



"Synergie in visie, markt en ambitie"

De HOLDING VNG DIENSTEN en BMC INVESTMENTS BV zijn een letter of intent overeengekomen over de overname van onderzoeks- en adviesbureau SGBO. Het is de bedoeling om de afspraken over de aandelenverkoop medio november 2007 af te ronden. De overweging van de VNG is dat de vereniging zich wil concentreren op de core business, namelijk belangenbehartiging.

SGBO blijft een zelfstandige entiteit binnen BMC en behoudt de eigen merknaam en identiteit. De leiding van SGBO is ook in de toekomst in handen van de huidige directeur, Mariëtte Glim. SGBO blijft gevestigd in Den Haag. Voor de klanten van beide organisaties heeft de overname geen gevolgen. De bundeling van krachten zal leiden tot verdere versterking en uitbreiding van het aanbod van producten en diensten.

SGBO begon in 1964 als een onderzoeks- en adviesbureau van de VNG. In 2001 werd het een zelfstandig bedrijf, dat zich steeds meer richtte op beleidsadvies en implementatietrajecten van nieuw beleid, nieuwe wet- en regelgeving en op procesmanagement en kwaliteit van organisaties. Zij verbindt inhoudelijke kennis en ervaring met specifieke onderzoeks- en adviesvaardigheden en ervaring met het realiseren van veranderingen in de uitvoeringspraktijk. Bij SGBO werken ruim 60 professionele adviseurs en onderzoekers.

BMC bestaat uit vier bureaus die elk op hun specifieke terrein excelleren, elkaar aanvullen en waar nodig samen optrekken. Waar mensen werken, die tezamen een krachtige keten vormen. De BMC adviseurs hebben hart voor de publieke zaak. Ze zijn zelf afkomstig uit overheidsorganisaties, onderwijs- en zorginstellingen. Dat geldt voor de multidisciplinaire topadviseurs, verandermanagers en coaches van BMC. Dat geldt voor de interim-managers en beleidsadviseurs van TMOP. En geldt ook voor de jonge interim-professionals van XOPP. Het vierde bedrijf binnen de groep, PublicSpirit, zoekt topkader voor de publieke sector en voor non-profit organisaties.

"Kwalitatieve en kwantitatieve versterking"

SGBO en BMC delen een groot aantal waarden met elkaar. Missie, visie, kennis, kunde en ervaring zijn sterk verwant. Betrokkenheid bij de publieke zaak zitten beide organisaties in de genen. De strategie van beide bureaus is gericht op een voortdurende kwalitatieve versterking van hun specifieke dienstverlening. Beide organisaties zullen in dat opzicht elkaar aanvullen en versterken.

De kernkwaliteit van BMC om beleidsadvies te verbinden met implementatie geeft SGBO de mogelijkheid om haar dienstverlening uit te breiden. De sterke positie van SGBO als het gaat om toegepast onderzoek en research based consultancy, biedt BMC de kans om haar profiel op het gebied van onderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief te versterken. Daarnaast zijn de ontwikkelde en nog te ontwikkelen benchmarks van SGBO een belangrijk instrument voor beleidsinnovatie.

Synergie en afstemming in de marktbewerking leidt voor de organisaties gezamenlijk tot een groter marktaandeel.

Einde persbericht.