Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dorpsbezoek Amerongen verloopt in ontspannen sfeer

Het college bracht vorige week een bezoek aan Amerongen volgens het vertrouwde concept. In de middag stapten de wethouders en leden van het Managementteam op de fiets. Zij stopten op diverse plekken waar inwoners vragen konden stellen. Van deze mogelijkheid werd goed gebruik gemaakt.
Er werd aandacht gevraagd voor de mogelijke komst van een skatebaan op de Del en er werd duidelijk aangegeven dat de Kersweg groen moet blijven. Bewoners en aanwonenden van de Kersweg vestigden even later de nadruk op de smalle doorgang voor het verkeer en de stankoverlast uit het riool.
Het college bracht een bezoek aan zowel dierenasiel De Hazenberg en de Tabaksschuur. Op beide locaties werd het gevolg rondgeleid en werd een prima indruk gekregen van al het werk dat wordt verricht.

Presentaties
In sporthal De Ploeg hielden aan het begin van de avond diverse verenigingen een presentatie. Hierna vond het officiële gedeelte plaats. Wethouder Robbert Waltmann nam het welkomstwoord voor zijn rekening. Hierna volgden presentaties van Gert-Jan Looijen over het plan Allemanswaard en van de Wijkregisseurs Harry van Dijk en Phlip Broertjes. De huisartsen Paul Breuking en Gabriel Schiebroek gaven een presentatie over hun ambitieuze plannen. Zij willen het voormalig gemeentehuis gebruiken als locatie waar alle zorgverleners in samenkomen.
Na de verschillende presentaties volgde voor de inwoners van Amerongen het speeddaten met de wethouders. Ook tijdens deze vragenronde werden de wethouders aan de tand gevoeld over zaken die de inwoners bezighouden.