Gemeente Haaren



* Tijdelijke verkeersmaatregelen Achterstraat in Helvoirt
* Tijdelijke verkeersmaatregelen Achterstraat in Helvoirt

In 1995 zijn in de Achterstraat te Helvoirt twee supermarkten gebouwd.

Door enkele bewoners van de Achterstraat zijn de laatste twee jaar diverse klachten geuit over de overlast als gevolg van de supermarkten. Door diverse overleggen tussen de gemeente Haaren en de ondernemers is getracht de overlast op te lossen. Hoewel er naar aanleiding van deze gesprekken verbeteringen zijn geboekt, zijn de problemen nog onvoldoende opgelost.

In overleg met de politie zijn de mogelijkheden voor verkeersmaatregelen bekeken. Omdat in dit geval niet op voorhand gezegd kan worden wat het oplossende vermogen van de maatregelen zijn, worden de verkeersmaatregelen in eerste instantie tijdelijk, als proef, uitgevoerd. Om een oplossing te vinden wordt er in de Achterstraat éénrichtingsverkeer voor vrachtautos ingesteld. Daarnaast moet een stopverbod aan een zijde van de Achterstraat voorkomen dat vrachtautos fout parkeren. De proef wordt over een periode van twee maanden uitgevoerd en zal starten in week 48 van 2007 en eindigen in week 3 van 2008. Doormiddel van een enquête welke in week 4 van 2008 verstuurd zal worden aan belanghebbende kan achteraf het functioneren van de maatregel onderzocht worden.

Ø 10 oktober: Eerste steenlegging WOB-terrein Om 14.30 uur op het WOB-terrein in Helvoirt
Ø 14 oktober: 50 jaar dorpshuis De Vorselaer in Biezenmortel

Ø 18 oktober: raadscommissie begroting 2008 Op 18 oktober 2007 vanaf 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de informatieve vergadering van de raadscommissie over de gemeentebegroting 2008 plaats.
Ø 1 november: opiniërende raadsvergadering begroting 2008

Vanaf 19.30 uur vindt een opiniërende raadsvergadering plaats. De politieke discussie over de begroting 2008, waarin de afzonderlijke programma's zullen worden besproken. Deze vergadering wordt afgerond met het eventueel indienen van moties en amendementen door de politieke partijen.

Ø 8 november: besluitvormende raadsvergadering begroting 2008

Vanaf 19.30 uur vindt in een vergadering van de gemeenteraad de besluitvorming plaats over de begroting 2008. Deze vergadering start met besluitvorming over de eventuele ingediende moties en amendementen.