Gemeente Kapelle

Mantelzorgers, ontvang uw financieel compliment!

Mantelzorgers ontvangen in 2007 een bedrag van 250 euro, het zogenaamde mantelzorgcompliment. Zij krijgen dit bedrag als blijk van waardering voor de zorg die zij aan iemand verlenen. Het mantelzorgcompliment is een netto bedrag. Dit betekent dat er over dit bedrag geen belasting betaald moet worden.

Natuurlijk zijn er voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Een mantelzorger ontvangt het bedrag als hij of zij iemand verzorgt die beschikt over een indicatie voor extramurale awbz-zorg. Op de indicatie moet staan dat er sprake is van mantelzorg. Iemand met een indicatie voor extramurale zorg heeft langdurig zorg thuis nodig. Het gaat bijvoorbeeld om hulp bij het wassen en aankleden. Als de mantelzorg niet zou worden verleend, zou een professionele kracht deze hulp hebben geboden. Het gaat hier dus niet om hulp bij het huishouden, zoals boodschappen doen, schoonmaken of eten koken.
De overheid heeft geprobeerd mantelzorgers via de zorgvrager op te sporen. Wie na 1 april een indicatie heeft ontvangen, zal wel bericht hebben ontvangen. Maar als u al langer mantelzorg verleent, kan het zijn, dat u niet gewezen bent op dit compliment. Het betreft een rijksvergoeding, waarmee de gemeente niets te maken heeft. Voor vragen kunt u contact opnemen met het CIZ, M.A. de Ruijterlaan 2, 4461 GE GOES. tel. 23 52 70.

L.F. Kosten, wethouder Wmo