Gemeente Kapelle

Seizoenprogramma 2007 2008 - Cultuurraad gemeente Kapelle

Onderstaand vindt u het eerste seizoenprogramma van de nieuwe Cultuurraad van Kapelle. Er is voor ieders wat wils: twee concerten in de herfst; een serie van drie filosofen in de winter; een schrijfster die vertelt over haar boeken en over het schrijfproces, en een concert van twee bekende countryzangers. De culturele evenementen vinden steeds plaats in de hal van het gemeentehuis, tegen een vriendelijke toegangsprijs van EUR 5,00 per persoon incl. een drankje in de pauze.

Woensdag 7 november 2007 - Troikatrio

Het Troikatrio is opgericht in 2002, de samenwerking klikte muzikaal goed en er werd besloten in deze samenstelling verder te gaan. Het Troikatrio bestaat uit de volgende personen: Andrea Slabbekoorn - klarinet; Katja Dirven-Didychenko - cello; Hülya Keser - piano

Serie van drie avonden over filosofie met als gezamenlijk thema: "De weg door wijsheid naar geluk... van de oudheid, de 17e eeuw naar de moderne tijd".

Woensdag 16 januari 2008 - drs. Miriam van Reijen

Deze avond zal drs. Miriam van Reijen ze spreken over de ideeën van de oude Griekse Stoïcijnen die ook voor ons vandaag de dag vele waardevolle elementen bevatten. Miriam van Reijen vertelt, geeft praktijkvoorbeelden, luistert naar de tegenwerpingen en legt uit.

Woensdag 30 januari 2008 - Professor Herman De Dijn

Professor Herman De Dijn over Spinoza als filosoof van de 17e eeuw. De Vlaamse geleerde Herman De Dijn is de grootste Spinozakenner van onze tijd in het Nederlands taalgebied, en heeft de gave, ideeën van onze grootste Nederlandse filosoof boeiend en meeslepend voor het voetlicht te brengen.

Woensdag 13 februari 2008 - Drs. Dick Kleinlugtenbelt

Over filosofie in de moderne tijd. Dick Kleinlugtenbelt sluit de laatste avond af met de kennis van de grote filosofen van de mensheid in het achterhoofd maar met de blik gericht op een waardig en vreugdevol menselijk leven in onze dagen...

Vrijdag 28 maart 2008 - Janne IJmker met eigen muzikanten

Schrijfster Janne IJmker leest voor uit eigen werk en beantwoordt vragen over haar werk. Deze avond wordt verluchtigd met muziek door de zangeres Talitha Nawijn en Wichert Jan Koopman, piano.

Woensdag 23 april 2008 - Countrymuziek

Concert met de zangers Ruud Hermans en Dick van Altena. Deze twee ervaren countryzangers, reeds zeer bekend in Nederland, maken er een gezellige avond van met hun programma "Lonely 2". Zij zorgen voor ritme, mooie teksten (Dick) en meeslepende muziek.

De kaartverkoop begint steeds drie weken voorafgaand aan de dag van het evenement.

De verkooppunten zijn balie gemeentehuis Kapelle en de bibliotheken in Wemeldinge en Kapelle, tijdens de openingstijden.

Contactgegevens Cultuurraad gemeente Kapelle
De heer C Bruijnes, telefoon 0113-341160 -
E-mail: bruijnes@zeelandnet.nl