Politie Midden- en West Brabant

Persberichten maandag 7 oktober district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 8 oktober 2007

Politie houdt twee 13-jarige jongens aan na diefstal en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagmiddag even voor 15.00 uur twee jongens aan voor diefstal en bedreiging. De twee 13-jarige jongens uit Roosendaal zijn aangehouden op de Burgerhoutstraat.
Ze worden ervan verdacht even daarvoor de fiets van een 12-jarige jongen te hebben gestolen op de Markt. De jongen was met een stel vrienden aan het spelen en liet hierbij zijn fiets even onder toezicht van een 12-jarig vriendje uit Roosendaal staan. Deze jongen werd door twee, hem onbekende jongens bedreigd. Dit gebeurde zowel verbaal als met een mes. De jongens namen de fiets mee. De jongens kwamen er via andere kinderen, die ook op straat aan het spelen waren, achter wie de mogelijke daders waren. Ze vroegen aan hen de fiets terug. Bij teruggave van de fiets bleek het voertuig beschadigd te zijn en waren er onderdelen weggenomen.
De twee zijn na verhoor aan het begin van de avond overgedragen aan hun ouders. De politie maakt dossier op in de zaak.

31 overtredingen bij snelheidscontrole

OUDEMOLEN: De politie hield op zondag tussen 13.15 uur en 15.45 uur een snelheidscontrole op de Stadsedijk. Van de 431 passanten waren er 31 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 81 km/u, terwijl hier maximaal 60 km/u is toegestaan.
Reden voor de controle is dat fietsers hier gebruik maken van de rijbaan. Snelheidsovertredingen brengen voor hen extra gevaar met zich mee.

Man aangehouden na mishandeling dochter

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagavond een 43-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van zijn 16-jarige dochter. Het meisje deed zondag aangifte. Ze was rond 18.30 uur aanwezig in de woning in de wijk Keijenburg. Ze kreeg ruzie met haar vader over de afwas. Hij trok hierbij aan haar haren en zette haar hardhandig het huis uit. Het meisje vluchtte naar een familielid en deze alarmeerde de politie. De verdachte is aangehouden in zijn woning en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen na wateroverlast

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zondagavond melding van wateroverlast in een flatgebouw aan de Jan Vermeerlaan. In het portaal en in verschillende appartementen stond een laag water en het water kwam langs de muren naar beneden. De politie draaide de hoofdkraan van de waterleiding dicht om de overstroming te stoppen en stelden vast waar het water vandaan kwam. Woningstichting Aramis, eigenaar van het gebouw, werd gevraagd om toegang tot het appartement waar de overstroming was begonnen. Een medewerker kwam naar het pand om het slot te forceren en de politie hiermee toegang te verschaffen. In het appartement werd een hennepkwekerij aangetroffen in meerdere ruimten. Essent werd ingeschakeld voor het uitschakelen van de stroom. Hierbij bleek dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt.
De kwekerij met 462 hennepplanten en bijbehorende apparatuur is geruimd en alles is in beslag genomen. Van Essent zal aangifte worden opgenomen van diefstal van stroom. De huurder van het pand zal op een later tijdstip worden gehoord.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagavond even voor 20.30 uur een 42-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor huiselijk geweld. De man zijn partner hebben geslagen in hun woning in de wijk Zeekant. De 46-jarige vrouw had een conflict met de man gekregen. Hij was hierop agressief geworden en had de vrouw meerdere klappen gegeven. De politie hield de man aan in hun woning. Hij is verhoord en in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan van de mishandeling.

Politie onderzoekt inbraak benzinestation

HALSTEREN: De politie kreeg op maandag even na middernacht melding via de alarmcentrale van een inbraak. De daders braken een deur open van een benzinestation aan de Steenbergseweg en brachten in het pand meerdere vernielingen aan. De daders namen onder andere een hoeveelheid rookwaar weg. Getuigen zagen een auto wegrijden met hierin meerdere mannen. De politie zocht in de omgeving naar de auto en trof deze aan in de wijk Grauwe Polder te Etten-Leur. De bestuurder reed met hoge snelheid richting de snelweg en reed hier met bijna 200 km/u richting Zevenbergschen Hoek. Door het mistige weer raakte de auto uiteindelijk uit het zicht. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld in het pand.

Vrouw beroofd van mobiele telefoon

BERGEN OP ZOOM: Een 57-jarige vrouw uit Bergen op Zoom reed maandagochtend met haar scootmobiel over de Holleweg. Ze had een mobiele telefoon in de hand, toen een onbekende man op een fiets de telefoon uit haar hand trok en er vandoor ging op een fiets. Omstanders zagen de beroving gebeuren. De vrouw was zo onder de indruk van de beroving dat ze direct naar huis is gegaan en hier de politie heeft gebeld, zonder de personen aan te spreken. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Snelheidscontrole

DE HEEN: De politie hield op maandag tussen 07.45 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole aan de Zeelandweg West. Van de 610 passanten zijn er 45 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zondag om 21.00 uur melding van een ruzie in een flat in de wijk Herreweg. Bij deze ruzie zouden ook schoten zijn gelost. Het zou gaan om een relationeel conflict. De politie zag een man met het opgegeven signalement in de galerij van de flat staan. Omdat hij in bezit zou zijn van een vuurwapen naderde de politie erg voorzichtig en hielden ze de 41-jarige man met getrokken wapen aan. De verdachte bleek bewoner van de flat en had ruzie gehad met zijn vriendin. Hij had de 43-jarige vrouw geslagen en bij de keel gepakt. Volgens de aangifte van de vrouw had de man haar ook bedreigd met een vuurwapen en had hij waarschuwingsschoten afgevuurd.

De politie vond in de woning van de man twee nepwapens en nam deze in beslag. Met één van de wapens kunnen plastic balletjes worden afgeschoten.
De man is in verzekering gesteld. De vrouw liep bij de mishandelingen meerder verwondingen op en heeft zich onder behandeling van een dokter gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg