Tom Sanders nieuwe hoofdredacteur Webwereld

08/10/2007 15:57



IDG Nederland



Tom Sanders is per 1 december 2007 aangesteld als nieuwe hoofdredacteur van Webwereld.nl, de grootste ICT-nieuwssite van Nederland. Sanders werkt momenteel als associate editor bij Vnunet.com en is sinds zes jaar gestationeerd in Silicon Valley. Daarvoor werkte Sanders als redacteur bij onder andere Intermediair.

Webwereld.nl is een uitgave van IDG Nederland. Sinds de oprichting in 1995 is Webwereld uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van ICT en internet-nieuws. IDG-directeur Raimon Gort is zeer verheugd over de komst van Sanders: "Tom heeft zes jaar lang op het scherpst van de snede in het hart van de IT-industrie gewerkt. Daarnaast heeft hij veel kennis opgebouwd over online uitgeven in de business-to-business-markt. Die ervaringen komen uitstekend van pas bij de verdere uitbouw van het merk Webwereld. De komst van Tom geeft ook aan dat ons beleid om alleen nieuwe mensen aan te trekken als ze beschikken over 'online DNA' zijn vruchten begint af te werpen."

Tom Sanders: "Als leidende ICT website is Webwereld als geen ander in staat om aan te haken bij nieuwe media trends als blogs en online video. Ik zie ernaar uit om met het team van IDG en Webwereld de site verder uit te bouwen."

Webwereld bericht dagelijks op een kritische en toegankelijke wijze over ontwikkelingen binnen de ICT. Webwereld bereikt maandelijks 600.000 beslissers, ICT-professionals en geïnteresseerden.

IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende multimediabedrijf in de ICT-branche. IDG wordt gekenmerkt als een webcentric company met meer dan 450 websites. Meer dan 140 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 750 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.