Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Brigitte Heezen


08/10/2007

Mevrouw G.P. Heezen (31) krijgt gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld omdat ze zich zeer verdienstelijk gemaakt voorStichting Spelend Kamperen en voor het COC Nijmegen.

Stichting Spelend Kamperen organiseert zomerkampen en spelweekenden voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en daarnaast bezoeken van Sinterklaas op pakjesavond. De zomerkampen en spelweekenden worden georganiseerd voor kinderen uit Noord-Brabant en de bezoeken van de Goedheiligman voor kinderen uit Noord-Brabant en Nijmegen en omgeving. Brigitte is hierbij actief betrokken.

Sinds 1999 is Brigitte Heezen actief voor het COC Nijmegen en heeft ze verschillende functies bekleed. Zij was onder meer vrijwilliger bij de toenmalige `COC inloopwinkel'. Deze winkel had als doelstellingen om informatie te verstrekken over homo- en biseksualiteit en mensen op te vangen en te adviseren. Daarnaast kon men in de inloopwinkel ook terecht voor ontmoeting, tijdschriften, boeken, lidmaatschap en doorverwijzing naar professionele hulpverlening. Naast het reguliere vrijwilligerswerk voor de inloopwinkel hield Brigitte zich bezig met het voorzitten van de werkgroepvergaderingen, dienstroosters maken, bevordering interne deskundigheid en het trainingsweekend voor de leden van de werkgroep inloopwinkel.

Vanaf 2003 is Brigitte Heezen toegetreden tot het algemene bestuur van het COC Nijmegen met als functie `Algemeen Bestuurslid Vrijwilligersbeleid'. Bij het toe treden tot het algemene bestuur gaf zij aan dat ze duidelijk haar prioriteit stelde bij de mensen die het COC Nijmegen vorm geven, namelijk de leden en de vrijwilligers. Deze prioriteit heeft ze met verve uitgedragen.

Binnen haar functie van algemeen bestuurslid Vrijwilligersbeleid heeft Brigitte Heezen vorm gegeven aan het vernieuwde vrijwilligersbeleid. Hierdoor kon het COC Nijmegen in korte periode, een grote professionaliseringsslag.

Na lang beraad heeft zij besloten in 2006 om haar bestuursfunctie op te geven om zo voldoende tijd te hebben om een groot festival te organiseren. Brigitte Heezen was eigenlijk opnieuw door de Algemene Ledenvergadering verkozen voor een termijn van twee jaar, maar na het eerste jaar van haar termijn is haar prioriteit anders komen te liggen. Ze is na lang wikken en wegen projectleider geworden van het Lesbian Festival Nijmegen 2007.

Het Lesbian Festival heeft haar wortels in Amsterdam, maar door het initiatief van Brigitte is er in 2007 gekozen voor Nijmegen als gaststad. Als projectleider van het Lesbian Festival heeft Brigitte Heezen het wederom voor elkaar gekregen vele vrijwilligers te motiveren en te activeren voor een grootste activiteit. Het Lesbian Festival wordt gehouden gaan in het weekend van 5, 6 en 7 oktober op verschillende locaties in Nijmegen. In haar rol als projectleidster heeft ze bijna 40.000 euro aan subsidie vergaard. Het is extra bijzonder dat Brigitte Heezen ruim 40 vrouwelijke vrijwilligers bereid heeft gevonden zich in te zetten voor dit festival, omdat van de vrouwelijke achterban voor het COC moeilijker te mobiliseren is voor dergelijke activiteiten.

Op vrijdag 5 oktober om 19.00 uur wordt de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt door loco-burgemeester Lenie Scholten. De uitreiking vindt plaats bij de opening van het Lesbian festival om 19.00 uur in de Lindenberg, Ridderstraat 23 in Nijmegen.