Gemeente Nijmegen

Predikaat Hofleverancier voor Banketbakkerij-Chocolaterie G.J. Looijenga


08/10/2007

Banketbakkerij-Chocolaterie G.J. Looijenga heeft van Hare majesteit de Koningin het recht gekregen tot het voeren van het Koninklijk wapen met de toevoeging Hofleverancier.

De bakkerij vestigde zich in 1830 in het centrum van Nijmegen aan de Burchtstraat naast het stadhuis. De zaak heette toen Wed. Rups & Zoon. In de volksmond banketbakkerij `Rups' genoemd. Uit het handelsregister van 1921 blijkt dat de heer Koper in 1921 de eigenaar was. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde de bakkerij zich aan de Berg en Dalseweg te Nijmegen. In 1974 nam de heer Kersten de zaak over van de heer Koper, maar in Nijmegen veranderde de banketbakkerij zijn naam niet. In 1994 nam de huidige eigenaar, de heer G.J. Looijenga, de zaak over. Tegenwoordig heet het Banketbakkerij-Chocolaterie G.J. Looijenga. Dit jaar viert de banketbakkerij haar 177-jarige bestaan.

Het bedrijf is gespecialiseerd in chocolaterie. Het bedrijf heeft nu 18 medewerkers in dienst, verdeeld over vier afdelingen; de banketbakkerij, de chocoladeafdeling, de inpakafdeling en de verkoopafdeling.

Op zaterdag 6 oktober om 16.00 uur overhandigt burgemeester Thom de Graaf de Koninklijke oorkonde en onthult het schild `Hofleverancier', behorende bij het predikaat Hofleverancier. Dit gebeurt tijdens de receptie ter gelegenheid van het 177-jarig bestaan bij Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga aan de Berg en Dalseweg 90 te Nijmegen.