Succesvolle aftrap Aangenaam Jazz campagne in Bel Air Hotel

08/10/2007 16:23



Stichting Entertainmentretail Promotion-STEP



Succesvolle lancering Aangenaam...Jazz-campagne
in het Bel Air Hotel

Vrijdag 5 oktober 2007 is de Aangenaam...Jazz-campagne feestelijk gelanceerd in de vermaarde Embassy Bar van het Bel Air in Den Haag. De campagne werd gedoopt door het uitreiken van de promotie-CD Aangenaam...Jazz Editie 2007 aan de aanwezige artiesten door Troy Douglas. De avond bevatte verder 'show cases' van Margriet Sjoerdsma, Sanna van Vliet, Kim, Alex Ryon, MoonBaker en een volledig optreden van Gare du Nord. Gare du Nord en Marlies Dekkers kregen tevens een gouden plaat uitgereikt voor het album 'Sex 'n' Jazz Volume 1' door Pierre Wind en Hans Dagelet.

Vanaf 1 oktober 2007 is de promotie-CD Aangenaam...Jazz Editie 2007 verkrijgbaar bij de entertainmentwinkel, cd-speciaalzaak en warenhuis. De campagne heeft ten doel om jazzmuziek op een laagdrempelige manier bij een groot publiek bekend te maken. De afgelopen twee jaar is het succes van de campagne bewezen: circa 87.000 muziekliefhebbers kochten deze sampler en ruim 46.000 mensen leverden een kortingsbon in voor een actie-CD.

Artiesten zoals Matt Dusk en Madeleine Peyroux zijn mede vanwege deze campagne doorgebroken in Nederland. Nederlandse artiesten krijgen de kans zich te presenteren aan het Nederlandse publiek. Hierdoor is Aangenaam...Jazz inmiddels onmisbaar voor het succesvol promoten van talent. Ofwel: de tot 'moeilijk' bestempelde jazzmuziek heeft een fikse impuls gekregen door dit initiatief. Er worden niet alleen meer CD's verkocht, ook gaan meer mensen naar jazzconcerten. Aan deze actie doen de gezamenlijke platenmaatschappijen en entertainmentwinkels mee: internationaal gezien een unicum.

De sampler Aangenaam...Jazz Editie 2007 (6,99 euro adviesprijs) bestaat uit twee CD's. In totaal zijn er 18 CD's van hedendaagse smooth jazz artiesten geselecteerd die t/m 31 januari 2008 met 5,00 euro korting per stuk verkrijgbaar zijn. Hieronder vallen de debuutalbums van o.a. Margriet Sjoerdsma, Moon Baker, Alex Ryon en Kim, maar ook recente albums van o.a. Silje Nergaard, Cassandra Wilson en Gladys Knight. Daarnaast zijn er tien jazzklassiekers geselecteerd die tijdelijk voor de gunstige consumentenadviesprijs van 7,99 euro in de winkels liggen. Dit betreffen o.a. albums van Denise Jannah, Astrud Gilberto, Dexter Gordon, Ella Fitzgerald en Chet Baker.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.aangenaamjazz.nl