Politie Gelderland-Midden

Mislukte overval op restaurant in Huissen

Publicatiedatum: 8-10-2007 16:37:53

HUISSEN - Een restaurant aan de Markt in Huissen is zondagavond overvallen door twee gewapende mannen. Het is de daders daarbij niet gelukt om iets buit te maken: een van de personeelsleden wist te ontkomen en buiten de politie waarschuwen. De overvallers hebben daarop de zaak verlaten.

Omstreeks half twaalf zouden twee gemaskerde mannen het restaurant zijn binnengelopen waarna het aanwezige personeel met geweld werd bedreigd. Daarbij zou onder meer een pistool of iets wat daarop leek zijn getoond. Een van de personeelsleden had echter kans gezien de zaak uit te vluchten en de politie te waarschuwen. Toen de daders daar lucht van kregen gingen ze er zonder buit vandoor.

Tips gevraagd
De politie heeft kort daarna nog vergeefs naar de daders gezocht. Volgens getuigen zou het gaan om twee in het zwart geklede mannen, vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse afkomst. Beiden werden omschreven als klein van stuk en ongeveer 1.70 m lang. De politie is op zoek naar meer getuigen die wellicht zondagavond iets hebben gezien kort voor of kort na de overval. Misschien zijn er getuigen die de daders het restaurant uit hebben zien vluchten. Getuigen of anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek kunnen bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (07-152253)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---