Persberichten 08/10 middag

Regio, 08-10-2007

Politie Hollands Midden Politie vordert zeven rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend zeven rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd zondag 7 oktober rond 23.50 uur op de Meerlaan een 26 jarige automobilist uit Hillegom aangehouden. Hij was kort daarvoor daar op een parkeerterrein tegen een bloembak gereden en daarna verder gereden. Getuigen belden de politie. De man bleek bij zijn ademanalyse te komen tot 725 ug/l.

In Katwijk werd zondag 7 oktober rond 19.30 uur op de Krab een 63 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden. Zijn ademanalyse die daarna volgde kwam uit op 825 ug/l.

In Leiderdorp werd zaterdag 6 oktober rond 01.50 uur op de Cornhertdreef een 36 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Hij bleek tot 600 ug/l bij zijn ademanalyse te komen.

In Ter Aar werd zaterdag 6 oktober rond 22.50 uur op de Ringdijk een 59 jarige man uit Ter Aar aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 615 ug/l.

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag 6 oktober rond 18.55 uur op de Boskoopseweg een 49 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 1195 ug/l.

In Bodegraven werd vrijdag 5 oktober rond 22.50 uur op de Dammekant een 42 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Haar ademanalyse kwam uit op 570 ug/l.

In Waddinxveen werd zonderdag 7 oktober rond 00.30 uur op de Rijksweg A12 een 37 jarige automobilist uit Rotterdam van de weg gehaald. Hij kwam tot 680 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 27 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Valkenburg, Leiden (5x), Zoeterwoude (2x), Leimuiden, Ter Aar, Noorden, Alphen aan den Rijn (5x), Boskoop, Bodegraven (2x), Nieuwerbrug (3x), Gouda (2x), Nieuwerkerk aan den IJssel en Bergambacht.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Lisse Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft zaterdag 6 oktober in een bedrijfspand aan de Meer en Duin een hennepkwekerij ontdekt. Er groeiden 390 hennepplanten onder het licht van 28 assimilatielampen. De stroom werd afgetapt. De politie hield ter plaatse twee mannen van 27 jaar uit Woerden en van 42 jaar uit Linschoten aan. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Zij zijn inmiddels weer vrij. De planten zijn vernietigd en het overige materiaal in beslag genomen. De kwekerij werd ontdekt omdat er meldingen kwamen over een sterke henneplucht in de omgeving van het pand.

Leiden Zeven aanhoudingen na doorzoeking De politie heeft op vrijdagavond 5 oktober een doorzoeking gehouden in een woning aan de Mauritsstraat. De actie werd genomen nadat er een tip was binnengekomen bij de politie dat er drugs in de woning aanwezig zou zijn. Tijdens de doorzoeking vond de politie dan ook een hoeveelheid harddrugs waarop de zeven personen die in de woning aanwezig waren aangehouden werden. De zeven personen zijn op het politiebureau gehoord en uiteindelijk is er een persoon, een 24 jarige Leidenaar, in verzekering gesteld. De andere zes verdachten bleken niets met de drugs te maken te hebben en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft de harddrugs die in de woning werd aangetroffen in beslag genomen. De straatwaarde van de drugs vertegenwoordigt ongeveer 16.500,-. De politie zet het onderzoek voort

Alphen aan den Rijn Aangifte van mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een 14 jarige meisje uit Alphen aan den Rijn wegens mishandeling.

De Alphense liep op vrijdag 5 oktober, rond 17.30 uur, samen met een vriendin door de Ridderhof. Op een gegeven moment liepen zij langs vier andere meisjes die bij de trap bij een bank stonden. De vier meisjes daagden de twee meisjes uit waarop de Alphense verbaal reageerde dat als zij wat te zeggen hadden, dat zij dat recht in hun gezicht moesten doen. Daarop volgden de vier meisjes de vriendinnen en op het Carmenplein kwamen ze elkaar wederom tegen waarop een van de onbekende meisjes de Alphense slaat en aan de haren trekt. De Alphense lichtte haar ouders in en deed aangifte bij de politie. De politie vraagt getuigen van de mishandeling of personen die de vier meisjes eerder in De Ridderhof hebben gezien contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bodegraven Diefstal etenswaren uit schuur De politie heeft zondag 7 oktober rond 12.20 uur een 15 jarig meisje en een 24 jarige man uit Bodegraven aangehouden. Ze hadden uit een diepvriezer in een schuur van een woning aan de Zuidzijde etenswaren gestolen. Er was nog gezien dat ze op de fiets wegreden. De politie trof de twee aan de hand van het signalement even later aan. Zij bekenden. De politie maakt proces-verbaal op. De etenswaren zijn weer terug naar waar ze vandaan kwamen.

Bodegraven Getuigen gezocht van gooien metalen staaf De politie van Bodegraven is een onderzoek gestart naar een incident wat plaatsvond op de A12 ter hoogte van de afrit Waarder. Een 37 jarige vrouw uit Den Haag reed op donderdag 4 oktober, rond 10.15 uur, over de A12 in de richting van Utrecht toen zij vlakbij het viaduct een groepje jongens naast de rijbaan zag staan. Vanwege de verkeersdrukte werd er langzaam gereden, ongeveer 50 km/u. De automobiliste zag plotseling dat er wat gegooid werd en hoorde een luide klap waarna een zijruit van haar auto sneuvelde. De vrouw stuurde de vluchtstrook op en zag de jongens wegrennen. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart en vraagt automobilisten die meer kunnen vertellen over de groep jongens zich te melden bij de politie van Bodegraven via 0900-8844.

Waddinxveen Zonder vergunning venten De politie heeft vrijdagavond 5 oktober rond 19.40 uur op de Graanakker een 15 jarig meisje en 17 jarige jongen uit Rotterdam bekeurd voor het venten zonder vergunning. Zij gingen langs de deur met wenskaarten voor het goede doel. Voor 5,95 kreeg je een setje van acht kaarten. Charity-Cards waarvoor men zei te lopen is echter geen fondsenwervend erkend bedrijf. De politie heeft de jongeren gesommeerd te stoppen met de verkoop en ze bekeurd