Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (8/10)

OOSTERHOUT NB, 8 oktober 2007

Vrouw met soft drugs aangehouden

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Rijksweg A-59, ter hoogte van een benzinetankstation een 27-jarige vrouw aangehouden ter zake drugsbezit. De agenten roken tijdens de controle van de auto een sterke wietlucht. Hierna werd op basis van de opiumwet een controle ingesteld. Achter de bestuurdersstoel lag een plastic zak met hennep. Hierop werd ze aangehouden. Aan het bureau bleek dat zij tijdens de controle een valse naam had opgegeven. Ook bleek ze niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Aan het bureau verklaarde ze dat de met de hennep een space cake had willen maken. De politie maakt voor diverse strafbare feiten proces-verbaal op.

Rijder onder invloed aangehouden

SLEEUWIJK: de politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Rijksstraatweg een 36-jarige man uit Sleeuwijk aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 435 ugl. Terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij heeft een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal gekregen

Man aangehouden na vernielingen en
bedreiging

OOSTERHOUT: Een agressieve dronken man heeft gisteravond omstreeks 20.00 uur op de Eikenlaan bij drie woningen vernielingen aangericht door ruiten in te gooien. Hij gooide bij een van de woningen een vuilcontainer naar binnen, wat voor grote schade zorgde aan de inboedel. Ook had hij volgens de bewoners van een van de panden gedreigd hen kapot te maken. Achtergrond van het tumult zou een financieel geschil met een van de bewoners zijn.

De politie ging ter plaatse na een melding dat de ruiten aan de voorzijde van een woning vernield werden. Ter plaatse zagen de agenten een bekende van hen staan. De man was agressief en zichtbaar dronken. Hij had verwondingen aan zijn rechter- en linkerarm. Omwonenden vertelden dat de man vernielingen had gepleegd door ruiten in te slaan. Hij had daarbij een vuilcontainer door de voorruit van een woning gegooid. Ook had hij bedreigingen geuit. Hierop is hij aangehouden. Hij werd eerst behandeld in het ziekenhuis en daarna ingesloten. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 16.30 uur een 36-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 43-jarige vriendin mishandeld hebben. De aangeefster verklaarde dat haar vriend boos op haar geworden was omdat zij hun zes hennepplanten niet wilde knippen. Haar vriend die volgens het slachtoffer regelmatig alcohol en harddrugs gebruikt, had haar vervolgens luidkeels uitgescholden. Daarna had hij haar dochter die hem daarover aansprak vastgepakt en op de grond laten vallen. De aangeefster verklaart verder dat haar vriend haar daarna vastgepakt had en tegen haar rechterarm en been geslagen had. Ook gooide hij een fles bier tegen haar achterhoofd. Ze heeft aangifte gedaan. De verdachte, die in verzekering gesteld werd, ontkende de hem ten laste gelegde feiten.

Politie ontdekt hennepkwekerij en drogerij

KAATSHEUVEL: De politie heeft vanmorgen in een pand aan de Veerweg een hennepdrogerij ontdekt. De politie kwam de drogerij na een melding aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) op het spoor. Er waren diverse droogrekken, ook lagen er restanten van hennep. De politie zal de eigenaar van het gebouw, een 53-jarige man uit Gorinchem als verdachte horen.

WAALWIJK: De politie bracht vanmorgen ook een bezoek aan een adres op de Talmastraat. Ook hierover waren via Meld Misdaad Anoniem meldingen binnen gekomen. De bewoners waren aanwezig. Op zolder bleken zij een hennepkwekerij ingericht te hebben. In totaal stonden er 224 planten, 22 lampen, 22 transformatoren en één koolstoffilter. Een gespecialiseerde firma heeft de kwekerij opgeruimd. Tegen de bewoners, een 47-jarige man en een 26-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt inbraak in kantoorpand

OOSTERHOUT: De politie kreeg vanmorgen omstreeks 05.50 uur een melding van een Beveiligingsdienst, dat er was ingebroken in een kantoor aan het Slotjesveld. De dieven hadden een ruit ingeslagen en daarna twee computerschermen gestolen. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk