Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 7 oktober

BREDA, 8 oktober 2007

Tweetal aangehouden na diefstal en mishandeling

SINT WILLEBRORD: Een 13-jarige jongen was op zondagmiddag even voor 18.00 uur met zijn fiets op de Kraaiendonk op de speelweide, toen er een jongen naar hem toe kwam die vertelde dat de 13-jarige op zijn fiets zat. De fiets zou hij eerder zijn verloren. De 13-jarige weigerde de fiets af te geven, waarna hij geschopt, aan zijn kleding getrokken en van zijn fiets getrokken werd. De onbekende jongen kreeg bijstand van een bekende van hem, die later aan kwam lopen en na aanroepen van de onbekende jongen kwam helpen. Ook deze jongen mishandelde de 13-jarige jongen. De fiets werd afgenomen, maar later door de 13-jarige Willebrorder teruggevonden aan de Nachtegaalstraat. De politie werd gebeld. Deze verhoorde een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Roosendaal en Sint Willebrord. Tegen de twee wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden voor stelen fiets

BREDA: Een 15-jarige jongen uit Hoogstraten was op maandag 10 september bij een benzinestation op de Teteringsedijk. Hij was hier op de fiets en ging iets kopen in het winkeltje. De jongen zette zijn fiets niet op slot. De fiets werd weggenomen toen hij in het winkeltje stond. De politie nam aangifte op van de diefstal. Aan de hand van een beschrijving van de dader, kon hij op zondagavond worden aangehouden op politiebureau Breda. De politie had een afspraak met de 39-jarige man uit Bavel voor verhoor in deze zaak. Hij noemde zijn daad geen diefstal, maar zei een proletarische levenswijze te hebben. De fiets is geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Man aangehouden voor mishandeling broer

BREDA: De politie hield op zondagavond om 23.25 uur een 22-jarige man uit Breda aan voor mishandeling van zijn 28-jarige broer. De twee waren in hun woning in Breda-Noord, toen ze ruzie kregen. De 28-jarige man zou door zijn broer meerdere malen geslagen zijn en ook knietjes van hem hebben gekregen. De man hield hieraan meerdere verwondingen en verdikkingen over in het gezicht. Hij belde de politie en deze hield de 22-jarige man aan. Hij is in verzekering gesteld.

50 km/u te hard bij snelheidscontrole

BAARLE-NASSAU: Het verkeershandhavingsteam van politie hield op zondag tussen 16.20 uur en 21.00 uur een snelheidscontrole aan de Turnhoutseweg. Van de 1732 bestuurders waren er 97 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Jongen zwaar mishandeld door onbekenden

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Made was op zondag omstreeks 02.30 uur met een 17-jarige vriendin uit Teteringen en nog twee leeftijdsgenoten in de Karnemelkstraat iets gaan eten bij een eetgelegenheid. Toen ze naar buiten kwamen werd de 17-jarige jongen zonder aanwijsbare reden aangevallen door een groepje jongeren. Hij probeerde de groep tot rust te manen, maar dit was tevergeefs. Er ontstond een discussie en de 17-jarigen liepen weg. De jongeren liepen achter hen aan en mishandelden hen. De 17-jarige jongen uit Made werd geschopt en geslagen. Hij hield hieraan een zware hersenschudding en kaakletsel over en moet twee weken bedrust houden. De vader van de jongen heeft zondagavond aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De politie is een onderzoek gestart en reed begonnen met het getuigenverhoor.

Inbrekers slaan slag in bedrijfspand

ZUNDERT: Maandag is er tussen 00.30 uur en 07.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Wildertsedijk. De daders forceerden een deur van het pand en kwam zo binnen. De inbrekers namen een geldbedrag weg en stalen twee televisieschermen. Binnen haalden ze de boel gedeeltelijk overhoop. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen en de politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg