Groot Klimmendaal


8 oktober 2007: Start actie Sterren voor Sterren! Vanaf 30 september tot en met 21 december organiseert Radio en TV Gelderland een grootscheepse actie. Deze actie ondersteunt twee goede doelen: de bouw van Ronald McDonald Huis Arnhem bovenop de nieuwbouw van Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal én de realisatie van een therapeutische theaterzaal in het nieuwe gebouw. Voor de realisatie van beide projecten is nog veel geld nodig, waarbij het allemaal draait om het welzijn van de kinderen van Groot Klimmendaal. De actie beleeft haar hoogtepunt in een grote live-uitzending op TV Gelderland op 21 december.

U kunt ons helpen!
Bedrijven, verenigingen en particulieren kunnen meedoen aan de actie Sterren voor Sterren door speciale sterrenkaarten te kopen. Deze sterren staan symbool voor de kinderen van Groot Klimmendaal. Zij zijn de echte sterren, die zullen schitteren in de programma's van Radio en TV Gelderland.

Hoe kunt u ons helpen?
Via het aanmeldformulier kunt u de sterren bestellen. Een pakket (100 setjes van 5 ansichtkaarten) is te koop voor 500,-. Met uw deelname aan de actie Sterren voor Sterren draagt u bij aan de bouw van Ronald McDonald Huis Arnhem en de therapeutische theaterzaal van Groot Klimmendaal, die voor de kinderen van dit revalidatiecentrum zo belangrijk zijn. Bedrijven en organisaties die meedoen worden vermeld op de speciale website: www.actiesterrenvoorsterren.nl. Speciale donaties en bijzondere acties maken daarnaast kans om op Radio of TV Gelderland te komen. Op de website wordt ook de tussenstand van de donaties bijgehouden door middel van de barometer.

Op een andere manier een steentje bijdragen?
Organiseer bijvoorbeeld een fondsenwervende actie ter gelegenheid van een jubileum, nieuw bedrijfspand, open huis, verjaardag of feestdag. Bestem de opbrengst van bijvoorbeeld een kerstfeest, fietstocht, loterij, estafetterace, internetveiling onder medewerkers, sporttoernooi, benefietconcert of jaarmarkt voor Sterren voor Sterren! Ook kunt u geld inzamelen met een collectehuisje, een vrijwillige salarisdonatie doen, een donatie doen in plaats van een eindejaarsgeschenk voor de medewerkers of digitale kerstkaarten versturen in plaats van papieren en de uitgespaarde frankeerkosten doneren. Het speciale gironummer hiervoor is 1218.

Meer informatie?
Heeft u concrete vragen of ideeën neem dan contact op met: Bertil van der Molen, campagneleider Groot Klimmen 026-3526801. Wilt u een actie organiseren? Neem dan voor meer informatie en ondersteuning contact op met: Wanda Gruyters, Ronald McDonald Kinderfonds, 030 - 2219002, w.gruyters@kinderfonds.nl. Voor meer informatie over de beide initiatieven, kijk op www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl en www.theaterzaal.nl. Augustus 2007: Gemeente Arnhem schenkt Groot Klimmendaal 7.500,-- Woensdag 29 augustus heeft wethouder mevr. R. Weeda van de gemeente Arnhem tijdens een werklunch een cheque ter waarde van 7.500,-- overhandigd aan algemeen directeur G.C. van de Logt van Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Het geld is bedoeld voor de nieuwe therapeutische theaterzaal die gepland is in de nieuwbouw van het revalidatiecentrum. De gemeente Arnhem en de OKA hebben een deel van de opbrengst van de kaarten voor de voetbalwedstrijden in juni in het Gelredome in het kader van de UEFA onder 21 jaar voor dit goede doel ter beschikking gesteld. Groot Klimmendaal is blij met de betrokkenheid van de gemeente voor de nieuwe theaterzaal. Mei 2007: Nieuwbouw Groot Klimmendaal feestelijk van start Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal krijgt een nieuw revalidatiecentrum op haar terrein aan de Heijenoordseweg in Arnhem. In twee jaar tijd zal een gebouw worden gebouwd met vijf verdiepingen. Onderin komen de kantoren. Daarboven, op de 'begane grond' komen algemene voorzieningen zoals receptie, zwembad, sportcentrum, restaurant en de therapeutische theaterzaal. In de lagen daarboven komen de poliklinieken en een etage met 60 bedden. Op het dak komt het Ronald McDonald Huis Arnhem. De voorbereidende werkzaamheden op het bouwterrein zijn afgelopen maart gestart. Groot Klimmendaal is erg blij met de komst van het nieuwe gebouw en geeft de start van de bouw een officieel tintje tijdens een bijeenkomst op dinsdag 22 mei 2007. Samen met de genodigden en speciale gaste zangeres Ilse de Lange wordt een 'Wensenkist' gevuld met wensen voor de toekomst. De 'Wensenkist' is versierd door kinderen die bij Groot Klimmendaal revalideren. Tijdens de bijeenkomst krijgt de 'Wensenkist' een plek onder de fundering van onze nieuwbouw. Alle toekomstwensen zijn dan voor eeuwig geborgen en vormen een stevige basis voor een goede toekomst van het gebouw en alle gebruikers!