Gemeente Terneuzen

Maatregelen vanwege gasstoring in Biervliet

Vanmorgen, maandag 8 oktober, omstreeks 10.30 uur is er tijdens werkzaamheden een lek ontstaan in een gasleiding aan de Middenweg in Biervliet. Hierdoor zitten Biervliet, omgeving Pyramide, Driewegen en een aantal woningen aan de Middenweg zonder gas.

Uit veiligheidsoverwegingen heeft Delta de gastoevoer afgesloten waardoor de kern Biervliet en adressen in de directe omgeving geen gas hebben door een onderbreking in de gastransportleiding. De lekkage is inmiddels gedicht.

Iedereen die dit aangaat wordt verzocht de hoofdkraan dicht te draaien en Delta komt dit bij hen controleren. Alvorens de gasdruk terug kan worden opgevoerd, dienen al deze aansluitingen huis aan huis gecontroleerd te zijn. Dit gebeurt door monteurs van DELTA. Zij controleren of de hoofdkraan af staat en of alle gasapparatuur is uitgeschakeld. Op verzoek kunnen zij zich legitimeren. Inwoners die niet thuis zijn, ontvangen een brief in de brievenbus.

Na de controle wordt fasegewijs de gasdruk terug op orde gebracht. Een dringend verzoek aan iedereen om de hoofdkraan van het gas gesloten te houden totdat het sein wordt gegeven dat de hoofdkraan weer aangezet mag worden.

Het sein krijgt men via een brief, maar ook via Omroep Zeeland Teletekst pagina 120, de website van Delta (www.delta.nl) en de gemeente Terneuzen (www.terneuzen.nl) en gemeente Sluis (www.gemeentesluis.nl). Houdt nieuwe informatie goed in de gaten, de gaskraan mag niet aan voordat het sein gegeven is.

Getracht wordt om voor 20.00 uur vanavond het sein te geven dat de gaskraan weer open mag. Bij vragen kan men terecht bij DELTA op tel. 0800-5150. De brandweer in Biervliet is uit voorzorg aanwezig.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |