Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente

8 oktober 2007

Politie zoek getuigen

Oldenzaal

De politie zoekt getuigen die op maandag 8 oktober voorafgaand, tijdens of na afloop iets verdachts gezien hebben dat te maken kan hebben met een fietsvernieling aan de Schipleidelaan / Cato Elderinklaan / Oude Almeloseweg in Oldenzaal en met een steekpartij aan de Oude Almeloseweg in Oldenzaal. De steekpartij vond om 10.40 uur plaats. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via: 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0700 - 8000.

Een 20-jarige vrouw uit Oldenzaal liep hard over de Oude Almeloseweg. Ze kwam uit de richting van het Hulsbeek en ging in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van de volkstuintjes kwam er plotseling een man tevoorschijn die haar aanviel met een steekvoorwerp. Een oplettende getuige schoot het meisje te hulp. De onbekende man fietste vervolgens weg in de richting van Oldenzaal.

Kort voor dit gebeurde heeft dezelfde onbekende man op de hoek van de Schipleidelaan / Cato Elderinklaan / Oude Almeloseweg in Oldenzaal bij een bushalte fietsen vernield. Volgens een getuige is er op genoemde kruising een persoon met een auto gestopt, deze heeft iets van de kruising opgepakt en is vervolgens doorgereden. Mogelijk heeft deze persoon iets gezien. De politie wil ook graag met deze persoon in contact komen.

Het signalement van de verdachte man is:
- lange blanke man

- ongeveer 2 meter lang
- ongeveer 40 jaar oud
- stevig postuur maar geen dikke man
- droeg: een dun, donker half lang jack
- donkere broek

- oranje kleurige pet met een klep
- fietste op een normale herenfiets, zonder fietstassen

Het meisje is in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. De politie onderzoekt de zaak. (07-130918)