Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Parkstadrun

8 oktober 2007

Bijna vijftig Amsterdamse politici hebben zondag 7 oktober meegedaan aan de Parkstadrun, een hardloopwedstrijd ter gelegenheid van de opening van het Rondje Sloterplas. Wethouder Sport Carolien Gehrels opende het rondje en de drie betrokken stadsdeelwethouders Sport Achmed Baâdoud, Tys de Ruijter en Paulus de Wilt waren ook van de partij.

dsc_0197.jpg (108 Kb)
De SP bleek de snelste lopers te hebben. Daniel Peters (raadslid stadsdeel Noord), en Nelly Duijndam (raadslid stadsdeel Centrum kwamen met respectievelijk 29.44 en 42.43 minuten over de finish. Zij ontvingen de Parkstadrun wisseltrofee. Groen Links had het grootste aantal deelnemers. Ook college wethouders Tjeerd Herrema en Maarten van Poelgeest lieten zich van hun sportieve kant zien. Duco Stadig en Carolien Gehrels moedigden hen vanaf de kant aan. Tys de Ruijter was de snelste wethouder.

Het was een prachtig hardloopevenement voor in totaal 450 deelnemers in verschillende categorieën. De loop startte op sportpark Ookmeer. Organisator AAC bood 3 loopafstanden aan: de 1½, 5 en 10 Engelse mijl en loofde ook een prijs van EUR 100 uit voor de snelste loper van het rondje Sloterplas (5,8 kilometer).

Uitslagen staan op www.uitslagen.nl