Provincie Antwerpen


PERSUITNODIGING
ONDER EMBARGO TOT 8/10, 19 uur

Dirk Van Braeckel, hoofddesigner Bentley Motors
wint Christoffel Plantin Prijs 2007

8 oktober - 18 uur - Provinciehuis Antwerpen


----------
Gouverneur Camille Paulus heeft de eer om op maandag 8 oktober de Christoffel Plantin Prijs 2007 uit te reiken in het provinciehuis. Deze prijs is een initiatief van het Christoffel Plantin Fonds en wordt tweejaarlijks toegekend aan een Belg, verblijvend in het buitenland en waarvan de activiteiten bijdragen tot het prestige van ons land. Via deze prijs wil het Christoffel Plantin Fonds het culturele, artistieke of wetenschappelijke werk van de laureaat onder de aandacht brengen bij zijn of haar landgenoten. Naast de eer, ontvangt de winnaar ook een geldprijs ter waarde van 5000 euro en een medaille ontworpen door de kunstenares May Néama..

Het Fonds Christoffel Plantin werd opgericht in 1973 door Dr. Baron Ludo van Bogaert, Baron Roger Avermaete, schrijver, de heren Hugo van Kuyck, architect, Maurits Naessens, bankier en Jo Van de Perre, industrieel. Vandaag telt de v.z.w. 26 leden waaronder verschillende belangrijke zakenlui. Gouverneur Camille Paulus is erevoorzitter van het Christoffel Plantinfonds.

Laureaat 2007: Dirk van Braeckel

Dirk van Braeckel is 47 en afkomstig uit het Oostvlaamse Deinze. Hij werkt momenteel als hoofddesigner bij Bentley Motors in Engeland waar hij aan het hoofd staat van de 50 man sterke afdeling design. Eén van zijn designs, de Bentley Continental GTC, kreeg eerder dit jaar in Italië de prijs van de 'Mooiste luxueuze wagen'. Hij ontwierp ondermeer ook de meest recente Bentley van Queen Elisabeth II . In zijn rijk gevulde carrière werkte hij tevens als designer bij Ford en Audi in Duitsland en Skoda in Tsjechië. Van zijn hand zijn de Audi A3 en A8, de Skoda Octavia en de Bentley Continental GT Speed. Deze laatste is met een topsnelheid boven de 322 km per uur één van de snelste vierpersoonsauto ter wereld. Volgens het Engelse zakenblad Business Week behoort de Belgische designer tot de 25 sterren van Europa. Hij wordt een belangrijke innovator genoemd en verkeert in het gezelschap van o.a. Karl Lagerfeld en Niklas Zennström van Skype. Zijn volledige cv kan u downloaden via ftp (zie werkwijze onderaan).

Bentley Belgium stelt voor de prijsuitreiking de Bentley Continental GT ter beschikking voor een fotoshoot. Deze wagen zal opgesteld staan voor het provinciehuis.

Programma
16 uur:
Mogelijkheid tot individuele interviews met Dirk Van Braeckel (enkel op afspraak)

17.30 uur:
Fotoshoot met gouverneur Camille Paulus, Dirk Van Braeckel en de bestuurders van het Fonds Christoffel Plantinfonds.

18 uur:
Officiële plechtigheid

19 uur:
Receptie

Praktische info

wanneer:
8 oktober, 18 uur
waar:
provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen Gelieve vooraf te bevestigen of uw redactie aanwezig zal zijn en u een persoonlijk interview wenst met Dirk Van Braeckel.



Hilde Verhelst, persattaché provincie Antwerpen
tel. 03.240 51 49 - gsm 0477 590 472

Philippe Casse, Bentley Belgium
tel. 02 536 53 43 - gsm 0497 57 77 97

U kunt de cv van Dirk van Braeckel en informatie over zijn recentste designs downloaden via