Gemeente Stadskanaal

Vergaderingen

Raadsvergadering 8 oktober 2007

De gemeenteraad vergadert op maandag 8 oktober 2007. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

* Opiniërend: Evaluatie subsidieprogramma
* Besluitvormend met debat: Verzelfstandiging Algemene Muziekschool Zuid-Groningen

* Besluitvorming zonder debat: Wijziging gemeenschappelijke regeling Hulpverlening en Openbare Gezondheidszorg Groningen

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt ze ook bekijken en/of downloaden in de rubriek Politiek & Organisatie, vergaderstukken raadsvergadering 3-10-2007.

Commissievergadering 9 oktober 2007

De Commissie Wmo vergadert op dinsdag 9 oktober 2007. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Presentaties:

* vrijwilligerskaart

* actualiteiten (Maatschappelijke stages / Make A Difference Day (MADD)

* vrijwilligersbeleid / Wmo

Meer informatie: mevrouw H.W. Nonkes-Migchels, T (0599) 631 668, E h.nonkes@stadskanaal.nl.

Gewijzigde openingstijden op 9 oktober

Op dinsdag 9 oktober 2007 zijn het gemeentehuis en het loket Wonen Welzijn en Zorg, in verband met een personeelsbijeenkomst tot 14.00 uur geopend.

Bibliotheken gesloten op 4 oktober

De bibliotheken in de gemeente Stadskanaal zijn op donderdag 4 oktober gesloten in verband met een trainingsdag voor het personeel. Op vrijdag 5 oktober staan de medewerkers weer voor u klaar en zijn de bibliotheken normaal geopend.

Buurtbewoners aan zet

De Stadskanaalster wijkaanpak zorgt voor verandering in uw wijk!

De gemeente Stadskanaal gaat het werk in de wijken anders aanpakken. We doen dit door nog meer de samenwerking te zoeken met wijkplatforms, corporaties en de wijkbewoners. Hoe dit werkt in de praktijk? Dat bepaalt u samen met ons! We beginnen met twee pilotwijken: Stadskanaal-Noord en Alteveer. Samen met de bewoners gaan we aan de slag met het maken, uitwerken en uitvoeren van plannen. Lees hieronder wat u kunt verwachten van de Stadskanaalster wijkaanpak en van ons.

Samen aan de slag

Het initiatief van de Stadskanaalster wijkaanpak ligt bij de bewoners. Maar zij staan er niet alleen voor! De eerste stappen op weg naar een intensieve samenwerking tussen gemeente, Wooncom en BCM zijn gezet. Samen met de bewoners willen wij met deze samenwerking de Stadskanaalster wijkaanpak een smoel geven. Dit geldt niet alleen voor de wijken met een wijkraad, plaatselijk belang of voor de pilotwijken, maar voor alle wijken!

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Een projectorganisatie vormt de samenwerking tussen gemeente, Wooncom en BCM. Voordeel van een projectorganisatie is, dat er één aanspreekpunt is voor bewoners, wijkraden en instellingen. Binnen de projectorganisatie werken een procesmanager, drie gebiedsontwikkelaars, een communicatieadviseur en een projectondersteuner. Op dit moment zijn er twee gebiedsontwikkelaars werkzaam. Voor het eind van dit jaar is nummer drie bekend. De projectorganisatie staat nog in de kinderschoenen. De medewerkers van de projectorganisatie vinden de Stadskanaalster wijkaanpak een uitdaging en zij gaan ervoor! Het is voor iedereen, zowel medewerkers als bewoners, nog even wennen. Maar als we er met elkaar aan werken, lukt het zeker!

Aanspreekpunt binnen het college

Binnen het college zijn de verantwoordelijkheden voor wat betreft de wijkaanpak verdeeld tussen twee wethouders. Jan-Willem van de Kolk is de wethouder voor wijkgericht werken, wijkontwikkeling en kleine kernen. Daarom ook aanspreekpunt voor Alteveer, Stadskanaal-Noord, Maarsveld, Musselkanaal, Cereswijk en de overige wijken. Jan Bessembinders is de wethouder die over wonen en wijkvernieuwing gaat en aanspreekpunt voor Parkwijk, Maarsstee, Onstwedde en Mussel.

Wat kan er allemaal?

Er is veel mogelijk. Bewoners kunnen hun wensen kenbaar. Maar natuurlijk kan niet alles. De plannen dienen in het belang van de wijkbewoners te zijn. Een voorbeeld: een plan voor een extra grote parkeerplaats voor de eigen deur mag niet. Een oplossing voor parkeerproblemen voor het dorpshuis kan wel. Elke wijk of dorp krijgt een eigen gebiedsontwikkelaar. Deze gebiedsontwikkelaar overlegt en onderzoekt samen met de bewoners wat de mogelijkheden voor hun wensen zijn. Is er een geschikte locatie? Hoeveel geld is er beschikbaar? Zijn er subsidiepotjes die we kunnen aanboren? Kortom, alle (on)mogelijkheden worden gewikt en gewogen.

Meer weten?

Het startsein is gegeven voor de Stadskanaalster wijkaanpak. De komende maanden houden we u op de hoogte van de plannen. De wijkraden en plaatselijke belangen zijn actieve clubs binnen de gemeente. Meer informatie: www.wijkradenstadskanaal.nl, www.alteveeronline.nl en www.onstwedde.nl.

Verordening begrafenisrechten Stadskanaal 2007

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat de gemeenteraad op 24 september 2007 de Verordening begrafenisrechten Stadskanaal 2007 heeft vastgesteld. De Verordening begrafenisrechten Stadskanaal 2007 vervangt de Verordening begrafenisrechten Stadskanaal 2002. In de verordening zijn de tarieven vastgesteld die de gemeente Stadskanaal heft met betrekking tot het begraven en het plaatsen van asbussen op de gemeentelijke begraafplaatsen, voor het gebruik maken van de begraafplaatsen en voor de diensten die door de gemeente worden verleend. De Verordening begrafenisrechten Stadskanaal 2007 treedt in werking op 15 oktober 2007. De nieuwe verordening ligt vanaf 3 oktober gedurende zes weken ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis. U kunt de verordening ook vinden op internet in onze digitale regelingenbank op het volgende adres:
http://www.regels-stadskanaal.nl/regelingen/Verordening_begrafenisrech ten_Stadskanaal_2007/15-10-2007.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* Refaja Ziekenhuis, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal voor het plaatsen van een semi-permanente unit t.b.v. huisvesting van kaakchirurgie aan de Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal.

De vrijstelling is voor een periode van 5 jaar nadat vrijstelling en bouwvergunning zijn verleend. Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 4 oktober t/m woensdag 14 november 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

In de periode van 21 t/m 26 september 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Raadhuisplein 3, voor het geheel plaatsen van lichtreclame, d.d. 25 september

* Weegbrug 11, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 24 september

Musselkanaal

* Akade 17A, voor het plaatsen van een schuur en een erfafscheiding, d.d. 26 september

* Marktstraat 6, voor het plaatsen van een garage en bergruimte, d.d. 24 september

Alteveer

* Beumeesweg 144, voor het plaatsen van vier lantarenpalen, d.d. 26 september

* Beumeesweg 22, voor het bouwen van een garage, d.d. 24 september

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder ge-bruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer P.R Koch, Essenhage 16 in Stadskanaal voor het oprichten van een garage bij de woning aan de Essenhage 16 in Stadskanaal, d.d. 24 september

* de heer W. Smit, Grevelingenlaan 16 in Stadskanaal voor het oprichten van een carport bij de woning aan de Grevelingenlaan 16 in Stadskanaal, d.d. 24 september

* de heer B. Gernaat, Unikenkade 41A in Stadskanaal voor het uitbreiden van de woning aan de Unikenkade 41A in Stadskanaal, d.d. 25 september

* de heer J. Koster, Grote Borg 14 in Stadskanaal voor het oprichten van een carport bij een bestaande garage aan de Grote Borg 14 in Stadskanaal, d.d. 24 september

Degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* Bouwbedrijf Bennie Meijer B.V., Tinnegieter 22 in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting aan de Tinnegieter 22 in Stadskanaal.

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemde bedrijven. Deze nadere eis ligt bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 21 t/m 27 september 2007 is de volgende uitwegvergunning verleend:

Musselkanaal

* Telefoonweg 28, d.d. 27 september

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

* 03 oktober 2007