Persuitnodiging:

Minister Verburg neemt SCP-Rapport 'Het beste van twee werelden' in ontvangst

Op maandag 8 oktober neemt minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het SCP-rapport 'Het beste van twee werelden -- Plattelanders over hun leven op het platteland' in ontvangst. De heer Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, biedt het rapport aan. Dit is de tweede publicatie binnen het onderzoeksprogramma 'de Sociale Staat van het Platteland', in opdracht van het ministerie van LNV.

'Het beste van twee werelden' is een kwalitatief onderzoek dat draait om de vraag 'Hoe kijken plattelandsbewoners tegen hun veranderende platteland aan?'. Focus ligt op het sociale leven. Hoe beleven en waarderen plattelandsbewoners het leven op het platteland? Hoe functioneren locale gemeenschappen op het hedendaagse platteland?

Vorig jaar is deel één in deze serie verschenen: 'Thuis op het platteland'. Dit kwantitatieve onderzoek ging in op de leefsituatie van bewoners op het platteland en besteedde aandacht aan de huidige leefsituatie en de verschillen tussen plattelanders en stedelingen.

Datum: maandag 8 oktober van 13.15 -- 14.00 uur, ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag.

Vertegenwoordigers van de media worden verzocht zich aan te melden via m.heins@minlnv.nl .

Noot voor redacties (