DSM


Published: 08:15 08.10.2007 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM breidt productie Dyneema® in Greenville (VS) uit

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat de onderneming wederom gaat investeren in uitbreiding van de productie van Dyneema® UD (UniDirectional materiaal voor kogelwerende platen) in de fabriek in Greenville in de Amerikaanse staat North Carolina. De uitbreiding bedraagt 25%.

De investering is een antwoord op de toenemende vraag naar Dyneema® UD in de Amerikaanse markt voor beveiliging en bescherming van personen en vooral voertuigen tegen terrorisme. De productie-activiteiten in Greenville zijn sterk gericht op levering aan het Amerikaanse leger en de Amerikaanse politie. Door extra capaciteit toe te voegen aan de sterk geïntegreerde productielocatie in Greenville kan DSM blijven voldoen aan de toenemende vraag naar zijn producten en blijft de onderneming in hoge mate betrokken bij de ontwikkeling van de Amerikaanse markt op lange termijn. De nieuwe productielijn zal naar verwachting medio 2008 in bedrijf komen. Dit nieuws volgt op het recent genomen besluit om te investeren in een nieuw Technical Service centrum in DSM's fabriek in Stanley, North Carolina (VS).

"Investeren in de verdere groei van Dyneema® in de VS is in lijn met onze focus op onze trouwe klanten in deze regio en sluit perfect aan bij de recent aangekondigde versnelling van DSM's strategie, Vision 2010 - Building on Strengths, waarvan marktgedreven groei en innovatie een van de belangrijkste pijlers is," is het commentaar van Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials. "DSM zal zijn wereldwijde capaciteit voor Dyneema® vezel en UD-materialen verder blijven uitbreiden om zijn leidende positie op de wereldmarkt te handhaven. Daarmee onderstrepen we tegenover onze klanten nog eens dat we 's werelds meest betrouwbare en kundige kwaliteitsleverancier van HPPE-producten willen zijn."


DSM Dyneema
DSM is de uitvinder en producent van Dyneema®, 's werelds sterkste vezel. Dyneema® is een ultrasterke polyetheenvezel die maximale sterkte combineert met een minimaal gewicht. Deze vezel is op gewichtbasis vijftien maal sterker dan hoogwaardig staal en tot veertig procent sterker dan aramidevezel. Dyneema® drijft op water, is zeer duurzaam en zeer resistent tegen vocht, UV-stralen en chemicaliën. De toepassingen zijn daarom min of meer onbeperkt. Dyneema® is een belangrijk bestanddeel van touwen, kabels en netten in de visserijsector, de scheepvaart en de offshore-industrie. Dyneema® wordt tevens gebruikt in veiligheidshandschoenen voor de metaalbewerkende industrie en in fijne garens voor verwerking in sportartikelen en de medische sector. Daarnaast wordt Dyneema® gebruikt in kogelwerende bepantsering en beschermende kleding voor politie en leger. Dyneema® wordt geproduceerd in Heerlen en in Greenville, North Carolina (VS). DSM Dyneema neemt ook deel in een joint venture voor het produceren van polyetheenvezel met een hoge modulus (HMPE) in Japan. Verdere informatie over DSM Dyneema is te vinden op www.dyneema.com.


DSM
DSM creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van life sciences en materials sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie, uitbreiding in opkomende economieën en operational excellence. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 9 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland.