Ministerie van Financiën

Hoge ambtenaar Financiën benoemd tot inspecteur-generaal bij de Europese Investeringsbank

nieuwsbericht | 08-10-2007 | Directie Voorlichting

Jan Willem van der Kaaij, plaatsvervangend directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen bij het ministerie van Financiën en voormalig bewindvoerder bij de Wereldbank, is benoemd tot inspecteur-generaal bij de Europese Investeringsbank (EIB).

In zijn nieuwe functie bij de EIB gaat hij leiding geven aan de evaluatieactiviteiten van de EIB die als basis kunnen dienen voor verdere vergroting van de kwaliteit, inzichtelijkheid en toegevoegde waarde van de operaties van de bank. Ook gaat hij toezien op ontwikkeling, implementatie en follow-up van het audit-programma en wordt hij belast met de uitvoering en ontwikkeling van het anti-fraude en anti-corruptiebeleid van de EIB.
Nederland heeft binnen de EIB altijd sterk de nadruk gelegd op zaken als de toegevoegde waarde en effectiviteit van EIB-projecten, het afleggen van verantwoording over die projecten en de bestrijding van fraude en corruptie. De overstap van Van der Kaaij past binnen die traditie.

Van der Kaaij, die na zijn studie Geschiedenis in dienst trad bij De Nederlandsche Bank, is momenteel plaatsvervangend directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen bij het ministerie van Financiën en voormalig bewindvoerder van de Nederlandse kiesgroep bij de Wereldbank.
Hij is ook lid van de Raad van Bewindvoerders van de Inter-American Investment Corporation en de EIB geweest. Voordat hij tot plaatsvervangend directeur BFB werd benoemd, was van der Kaaij onder andere hoofd van de afdeling Multilaterale Banken van het ministerie en werkzaam bij het Internationale Monetaire Fonds.

Van der Kaaij start op 1 november a.s. bij de EIB.


* Laatst aangepast: 08-10-2007