EETNL: Eerste leisurecentrum gericht op voeding eind 2009 open

08/10/2007 08:57



Stichting Agro & Co Brabant



Tilburg/Uden, 8 oktober 2007 - Proef wat je echt lekker vindt, ervaar hoe reuk en smaak elkaar beïnvloeden. Dat kan bij EETNL, het eerste landelijke leisurecentrum gericht op voeding en voedinggerelateerde thema's, dat eind 2009 zijn deuren opent. De verwachting is dat jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers de weg naar EETNL weten te vinden. Met het nieuwe centrum is een investering van ruim 60 miljoen euro gemoeid.

EETNL (www.eetnl.com) sluit aan op de groeiende aandacht voor voeding en gezondheid. Niet alleen de vele kookprogramma's (Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Herman den Blijker) zijn er een uiting van, ook de groeiende behoefte om thuis vrienden of familie op een spannende maaltijd te trakteren, geeft dit weer. Vanuit die constatering groeide het idee iets totaal nieuws op voedingsgebied neer te zetten.

EETNL staat voor een zinnenprikkelende ontdekkingsreis die bezoekers de schoonheid en waarde van voeding laat ervaren. Niet door over eten te praten, maar vooral door het te beleven. EETNL is proeven, voelen, ruiken, bereiden. Opgedane ideeën kunnen vervolgens direct worden uitgewerkt in een van de vele workshops. Kortom, EETNL is een dagje uit voor iedereen!

De initiatiefnemers van het project - ontwikkelaar Octus Beheer B.V en ontwikkelmaatschappij Agro & Co Brabant in samenwerking met de stedelijke regio Uden-Veghel - hebben de afgelopen periode samen met externe deskundigen een businesscase uitgewerkt. Daaruit is gebleken dat EETNL een levensvatbaar plan is. Hiermee is de weg vrij om verdere investeerders en het bedrijfsleven te betrekken bij de voltooiing van het project. Of EETNL in de beoogde omvang gerealiseerd zal worden is afhankelijk van de interesse van marktpartijen. Zij zullen uiteindelijk het plan dienen in te vullen.

Food & Brabant

De Poort van Veghel, in de stedelijke regio Uden-Veghel, lijkt de beste papieren te hebben als lokatie voor EETNL. Belangrijke voordelen zijn onder andere de naar verwachting korte realisatietermijn en de gunstige ligging aan de A50. Van oudsher kent deze regio bovendien een rijke foodhistorie. Essentieel voor realisering is medewerking van de stedelijke regio Uden-Veghel. In de uitwerking van EETNL kregen Octus Beheer en Agro & Co steun van de in Brabant rijk vertegenwoordigde foodsector. In verscheidene brainstormsessies en informatiebijeenkomsten droegen diverse partijen (bedrijfsleven, overheid, semi-overheid) bij aan de totstandkoming van het plan. EETNL wordt in zijn vorm uniek, met zijn combinatie van leisure, horeca, entertainment en retail op één locatie in een inspirerende ambiance. In Europa komt alleen het Italiaanse Eataly (Turijn) in de buurt.

Wat biedt EETNL

Bezoekers van EETNL kunnen rekenen op een veelzijdige benadering van voeding. Waarden zoals authenticiteit, smaak, passie en oorsprong keren in alle vijf zones van EETNL terug:
- Fusion Markt
Multiculturele delicatessenmarkt met vers eten uit de hele wereld (Aziatisch, Arabisch, Zuid-Amerikaans, Mediterraan, Europees)
- Trend Plaza
Entertainmentplein omringd door vijf trendwerelden met aansluitende thematische horeca voor het ontdekken en proeven van de nieuwste foodtrends.
- Dutch Taste
Smaak en maak van oerhollands eten. Typische streekproducten, bekende A-merk fabrikanten en onbekende lekkernijen
- Future Zone
De laatste ontwikkelingen in winkelpresentatie, techniek, merkbeleving, vormgeving en assortiment
- Kennis & Innovatie
Het onderzoeks- en leercentrum van EETNL. Een Innovatielab, een Educatieplatform, een Event-& congrescentrum en een Culinair trainingscentrum.

Over Octus Beheer
Octus Beheer B.V. is een zelfstandig opererende vastgoedontwikkelaar op het gebied van woningbouw en commercieel vastgoed. Octus Beheer streeft naar waardetoevoeging in elke fase van het project en een langdurig toegevoegde waarde voor de omgeving. Commerciële duurzaamheid, kwaliteit en een langetermijnvisie getuigen van vernieuwing en maatschappelijke betrokkenheid. Voor meer informatie kunt u terecht op www.octus.nl.

Over Agro & Co Brabant
Agro & Co Brabant is de ontwikkelingsmaatschappij voor de agrofoodsector en groene ruimte van Brabant. Agro & Co steunt innovatieve, startende bedrijven die het verschil kunnen maken. Zo nodig verstrekt Agro & Co via zijn kapitaalfonds risicodragend vermogen om ondernemers de laatste stap naar marktintroductie te kunnen laten zetten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.agro-co-brabant.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (