Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Man aangehouden vanwege doorrijden na aanrijding

Apeldoorn, 08-10-2007 * De politie van Apeldoorn heeft vrijdagavond 6 oktober een 59-jarige man uit Zutphen aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een lantaarnpaal op de oprit van de A1 bij knooppunt Beekbergen. De man had zijn beschadigde auto achtergelaten. Via natrekken van het kenteken kon de politie hem later die avond thuis aanhouden.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding dat iemand een aanrijding had gehad op de oprit van de A1 waarbij een lantaarnpaal zwaar beschadigd was geraakt.

Een getuige had gezien dat de man zijn auto had verlaten en was weggelopen in de richting van Zutphen. Ter plaats bleek dat de lantaarnpaal volledig was afgebroken. De stroomdraden staten uit de grond, wat een gevaarlijke situatie opleverde. Het voertuig stond er zwaar beschadigd bij en werd afgesleept.

Door de aanrijding was alle verlichting bij de op en afritten uitgevallen. De bestuurder werd thuis opgezocht waar hij de aanrijding bekende. Ook bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.