Accounting Plaza kiest voor elekronische oplossing van Chess

08/10/2007 09:27



Chess



Haarlem, 8oktober 2007 - Het Haarlemse ICT-innovatiebedrijf Chess maakt voor Accounting Plaza een maatwerkplatform voor elektronische facturering en digitale archivering van factuurinformatie. Beide bedrijven hebben daar in augustus een overeenkomst over gesloten. Accounting Plaza is in Nederland het grootste zelfstandige Financial Shared Service Center en heeft als kernactiviteit het overnemen en optimaliseren van grootschalige administratieve processen. De in samenspraak met Chess ontwikkelde systematiek voorziet tevens in het presenteren van digitale loonstroken.

Voor veel bedrijven is het handmatig (laten) afhandelen van facturen een forse kostenpost. In het midden- en kleinbedrijf liggen die kosten gemiddeld rond de 12 euro per factuur. Bij elektronische facturering gaat het slechts om een fractie van dat bedrag.

Met behulp van de door Chess ontwikkelde software kan Accounting Plaza de facturen van haar klanten in hun eigen huisstijl en formaat elektronisch verzenden en archiveren. Het elektronisch archief vergroot de efficiëntie bij belastingaangifte en kan desgewenst ook voor geautoriseerde derden toegankelijk worden gemaakt.

Een bijkomend voordeel van elektronische factureren is onder meer dat een actueel overzicht kan worden geboden van het crediteurenproces en dat andere relevante informatie in het traject kan worden opgenomen. In dat verband is bijvoorbeeld de elektronische loonstrook sterk in opkomst.

Chess legt een sterk accent op research & development en beschikt over specifieke kennis van de vereisten voor financiële dienstverlening. Chess is o.a. ontwikkelpartner in de markten leasing, betalen, verzekeren en transactieprocessing. Mede om die reden viel de keuze van Accounting Plaza op het Haarlemse bedrijf. Chess voorziet dat er in de toekomst nieuwe functies aan het systeem van elektronisch factureren zullen worden opgehangen. In 19 jaar is Chess uitgegroeid tot een kennisrijke omgeving waar ruim 150 professionals werken aan vooruitstrevende oplossingen en producten voor elektronische systemen, contactloos betalen, Machine to Machine (M2) systemen, sensor toepassingen en digitale multimedia. Chess heeft vestigingen in Haarlem en Best.

Accounting Plaza, opgericht in 2000, heeft als kernactiviteit Business Process Outsourcing van financieel-administratieve procesen en van HRM- en ERP-processen. Klanten zijn onder meer grote retailorganisaties, banken, overheidsorganen, productiebedrijven en hospitality- en zorginstellingen.