Ingezonden persbericht


MY BOOK STUDIO EDITION: NU OOK VOOR DE CREATIEVE MAC-GEBRUIKER

Nieuwe My Book heeft vier interfaces, automatische back-up en aantrekkelijk design

Amsterdam, 8 oktober 2007 WD® (NYSE: WDC) introduceert de My BookTM Studio EditionTM. Deze externe harddisk is speciaal ontworpen voor creatieve gebruikers en geformatteerd1 voor Mac®-computers. De schijf is uitgerust met een hoogwaardige viervoudige interface (USB 2.0, FireWire® 400/800 en eSATA) en is er in verschillende uitvoeringen met geheugencapaciteiten van 320 GB tot 1 TB. Daarnaast biedt de My Book Studio Edition continu en automatisch back-up, synchronisatie en versleuteling van gegevens, en een capaciteitsmeter die de beschikbaarheid van opslagruimte weergeeft. De harddisk heeft een energiezuinig ontwerp en is voorzien van een lampje dat de activiteit aangeeft. De schijf heeft SmartPowerTM-opties die de schijf tegelijkertijd met de pc laten opstarten en afsluiten, en vijf jaar garantie. Het apparaat werkt geruisloos doordat het geen ventilator heeft. Deze externe harde schijf is compact en past met zijn stijlvolle metallic-zilveren uiterlijk uitstekend bij andere Mac-producten.

"Bewerking van high-definition video, grote ontwerpprojecten en het beheer van fotoreportages vereisen een hoge snelheid en veel opslagcapaciteit voor creatieve gebruikers. De My Book Studio Edition biedt de snelheid die nodig is voor dit werk, en zorgt voor maximale zekerheid door automatische back-ups", zegt Jim Welsh, Vice-President en General Manager van WD.

Met de viervoudige interface voldoet de My Book Studio Edition aan verschillende gebruikerseisen. Door de USB 2.0-poort is de schijf eenvoudig aan te sluiten op verschillende computers. De FireWire 400/800-aansluitingen zijn geschikt voor Mac-computers. De SATA 3Gb/s zorgt voor snelheden die te vergelijken zijn met die van de meest moderne interne harddisk.

De My Book Studio Edition is uitgerust met software voor automatische en continue back-ups zonder dat de gebruiker dit merkt. Deze software maakt het mogelijk om back-ups te maken naar meerdere locaties, waaronder file-serves, draagbare harddisks en My Book-opslagapparatuur.

Beschikbaarheid
De My Book Studio Edition externe harde schijven met een opslagcapaciteit van 320 GB tot 1 TB zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken en online winkels, en in de Verenigde Staten direct bij WD via www.shopwd.com. De adviesprijs van deze My Book varieert van ongeveer 100 euro tot 329 euro, afhankelijk van de opslagcapaciteit.

Een 3D-afbeelding en meer informatie over de My Book Studio Edition zijn te vinden op: www.wdmybook.com of http://www.wdc.com/en/company/branding/digitalphotos.asp?language=en.

Over WD

Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht