Fontijne Grotnes kiest voor oplossingen van MSC.Software


GOUDA, 20071008 -- MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, kondigt aan dat Fontijne Grotnes voor de toepassingen van MSC.Software heeft gekozen. Fontijne Grotnes is een ontwikkelaar van machines voor de productie van velgen voor de automobiel industrie. Het bedrijf gaat de producten MD Adams en MSC.Marc inzetten om complexe berekeningen, via multi-body dynamica en niet-lineaire eindige elementen analyses, uit te voeren.

Rudolf Meulenberg, Development Engineer bij Fontijne Grotnes: "Met de oplossingen van MSC.Software kunnen we nu naast statische berekeningen ook het dynamisch gedrag van een samengesteld systeem analyseren. Hiermee kunnen evenwichtsvergelijkingen van kracht en moment worden opgesteld. Met deze informatie kunnen we al in de ontwerpfase de reactie van materialen en onderdelen in verschillende situaties simuleren. We krijgen zo een beter inzicht in de werking en kunnen eventuele problemen al vroeg in het ontwerpproces uitsluiten."

"Met het inzetten van de oplossingen van MSC.Software kan Fontijne Grotnes tegen lagere kosten, technisch hoogwaardige producten afleveren. Door simulatie in het ontwerpproces op te nemen komen eventuele problemen al in de ontwerpfase aan het licht. De investering in VPD maakt het ontwerpproces korter en goedkoper en zorgt voor verbeteringen in het eindproduct", aldus Bert Knops, Country Manager bij MSC.Software Benelux.





Ingezonden persbericht