Lancering van Bijbanenmarkt.nl


PRINSENBEEK, 20071008 -- Sinds vandaag is de website bijbanenmarkt.nl in de lucht. De website richt zich op studenten en scholieren die op zoek zijn naar een bijbaan naast hun studie. Studenten kunnen eenvoudig een curriculum vitae (CV) aanmaken op de website. Bedrijven kunnen de CV's inzien van de ingeschreven studenten. Is er dan sprake van een match tussen het bedrijf en de student dan zal het bedrijf contact opnemen met de student voor een bijbaan.

Bijbanenmarkt.nl springt in op de steeds groeiende vraag naar studenten door bedrijven. Maar ook steeds meer studenten zijn op zoek naar bijverdiensten tijdens hun opleiding. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in de afgelopen tien jaar het aantal jongeren(15-24 jaar) met een kleine baan met een derde is toegenomen. In 2006 had één op de drie van de 15-19-jarigen een klein baantje, van de 20-24 jarigen had één op de zeven een klein baantje. De meest uitgeoefende beroepen zijn winkelbediende, vakkenvuller, krantenbezorger, serveerster en schoonmaker.

Het doel van bijbanenmarkt.nl is dat vooral MKB-bedrijven makkelijk en doeltreffend in contact komen met studenten voor een bijbaan. Op bijbanenmarkt.nl worden geen dure vacatures geplaatst waar het respons onduidelijk van is. Bedrijven kunnen gratis en eenvoudig de CV's van studenten inzien die aan hun criteria's voldoen. Komt dan een CV overeen met de wensen van het bedrijf, dan kan de sollicitatieprocedure beginnen.





Bijbanenmarkt.nl