Ingezonden persbericht


Na de succesvolle lancering van The Alps kondigt Omniversum hierbij, met enige trots, haar nieuwste film aan: Mummies, geheimen van de farao's. Deze prachtige film zal op 8 oktober 2007 in première zal gaan.

De film is gemaakt door Arabella Cecil. Haar betovergrootouders waren in de 19e eeuw de eigenaars van een van de grootste en meest waardevolle collectie Egyptische antiquiteiten. Deze collectie heeft Howard Carter geïnspireerd om archeoloog te worden. De betovergrootmoeder van Arabella Cecil heeft hem een handje in die richting geholpen door hem zijn eerste baan te bezorgen. Howard Carter ontdekte later een van de grootste archeologische vondsten: de graftombe van farao Toetanchamon.

Nu, in 2007, heeft Arabella een prachtige film gemaakt over het oude Egypte en de moderne wetenschap. De film verwerkt drie verhaallijnen: de beroemde farao Ramses de Tweede, de ontdekking van het eerste graf waarin koninklijke mummies gevonden zijn en het DNA-onderzoek bij mummies.

Vooral dat laatste is momenteel zeer actueel nu de mummie van koningin Hatsjepsoet onlangs gevonden is. Haar mummie is met behulp van DNA geïdentificeerd.

Binnenkort ontvangt u een uitnodiging voor de persvoorstelling van deze fascinerende film.

Met vriendelijke groeten,

Alexandra van der Zee

Omniversum
Postbus 61667
2506 AR Den Haag
' 070 3073456
7 070 3073450

* az@omniversum.nl
: www.omniversum.nl

Afwezig op woensdag

Geniet van de beste natuurdocumentaires op DVD met Omniversum@home http://www.omniversum.nl/at_home

P Please consider the environment before printing this e-mail