Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Filmcursussen in het Louis Hartlooper Complex

vanaf maandag 8 oktober

Vanaf maandag 8 oktober gaat het nieuwe seizoen filmcursussen in het Louis Hartlooper Complex van start. De cursussen vereisen geen specifieke voorkennis en zijn dus geschikt voor iedere filmliefhebber. Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat.


* In 'Het verhaal van de documentaire' maakt u kennis met de praktijk van de documentaire(maker). Documentairemaker Annelotte Verhaagen neemt u mee op een reis in vogelvlucht langs de verschillende stromingen en stijlen. De cursus wordt geïllustreerd met fragmenten uit binnen- en buitenland.
* De nieuwe cursus 'Latijns-Amerikaanse cinema' wordt ingegaan op de belangrijkste filmstromingen van Latijns-Amerika. Cinematografische ontwikkelingen van de vijf invloedrijkste filmlanden (Cuba, Mexico, Brazilië, Argentinië en Chili) worden bestudeerd aan de hand van diverse filmfragmenten en interessante artikelen voor zelfstudie. Onder leiding van Latin American Film Festival-oprichtster Judith van den Burg.
* Peter van Bueren, jarenlang dé filmcriticus van de Volkskrant, leert u de basisprincipes van de filmjournalistiek in de cursus 'Schrijven over film'. Tijdens de bijeenkomsten worden films bekeken, waarna u zelf aan de slag gaat met recenseren. Deze filmkritieken beoordeeld en besproken, zodat u steeds meer inzicht krijgt in de grondslagen van filmjournalistiek.
* Filmkenner Rudi de Boer doceert de cursus 'De geschiedenis van de film'. Aan de hand van onderwerpen als filmtaal, bioscoopcultuur en filmmakers ziet u hoe film zich heeft ontwikkeld van curiositeit tot alledaagse vrijetijdsbesteding.


Deelname aan een cursus kost ¤ 120,,- (inclusief lesmateriaal)

Voor inschrijven en meer informatie, zie www.hartlooper.nl

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Telefoon: 030-2320450

Bij voorbaat hartelijk dank voor het aankondigen van deze cursussen!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl