Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VVD: maak van Gelderland geen openluchtmuseum

Gelderland mag geen openluchtmuseum worden, aldus de Gelderse VVD. Het Gelderse landelijk gebied moet leefbaar en dynamisch blijven voor de mensen die er wonen en werken. Dit wordt een probleem in een groot gedeelte van Gelderland als de plannen van minister Cramer doorgaan.

Want minister Cramer wil strengere regels opstellen voor bebouwing en bedrijvigheid in nationale landschappen. Een strenger beleid binnen deze nationale landschappen leidt ertoe dat er geen ruimte is voor ondernemers om zich te ontwikkelen. Dit geldt voor de agrarische ondernemers én voor de vele andere ondernemers die hun bedrijf hebben in de nationale landschappen in Gelderland. Gelderland telt op dit moment zeven nationale landschappen. Dat betekent dat bijna half Gelderland is aangewezen als nationaal landschap. De helft van de provincie krijgt dus te maken met de plannen van de minister.

De VVD-fractie vreest dat half Gelderland zo een openluchtmuseum wordt.

Bij de begrenzing van de nationale landschappen heeft de provincie Gelderland steeds gezegd dat dit niet tot nieuw ruimtelijk beleid zou leiden. Dat is ook in een brief aan alle Gelderse gemeenten geschreven. De VVD-fractie heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld aan het Gelderse bestuur over de plannen van de minister. Als de minister aan haar plannen vasthoudt moet dit leiden tot een heroverweging van de nationale landschappen in Gelderland, aldus de VVD.

Het opleggen van extra beperkingen is slecht voor de leefbaarheid van het platteland. Maar ook voor de nationale landschappen zelf, omdat ze verworden tot openluchtmusea: geen levend landschap, maar kijken naar hoe het ooit was.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het Gelders VVD-Statenlid Conny Bieze, (06) 51 23 97 07 of per mail, c.bieze@ps.gelderland.nl

Voor informatie over de verspreiding van dit persbericht belt u met Trommel Media, Simon Trommel, 06 24 25 96 56, of stuur een reply naar simon@trommelmedia.nl

Met vriendelijke groet,

Simon Trommel

Trommel Media
Schoolstraat 31
6828 GT Arnhem
info@trommel.nu
Tel 0624259656