Antillenhuis


Antillen en Sint Maarten pakken criminaliteit op gestructureerde wijze aan



David Dick, de Minister van Justitie van de Nederlandse Antillen heeft vandaag, maandag 8 oktober 2007, in het kader van de verdere optimalisering van de rechtshandhaving op de Nederlandse Antillen in Den Haag het rapport"Georganiseerde criminaliteit en rechtshandhaving op St.Maarten" in ontvangst genomen. Het betreft een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Een rapport die in opdracht van de Nederlandse Antillen is gemaakt. De minister benadrukt dat voor een goed beleid het verder noodzakelijk is om dergelijke onderzoeken periodiek te laten plaatsvinden, dit voor betere aansluiting en aanpak van de problematiek.

Het is voor de eerste maal dat naar het onderwerp een gedegen onderzoek is gedaan. De resultaten in het rapport zijn de minister bekend, en ondersteunen het reeds ingezette beleid.

Met het rapport in de hand kan verder worden gewerkt aan de aanpak van de criminaliteit op Sint Maarten, net zoals reeds succesvol is gedaan op Curaçao en Bonaire. De minister benadrukt dat georganiseerde misdaad niet uniek op de Nederlandse Antillen. Met de ze 0-meting kan nu echter op Sint Maarten een verdere gestructureerde aanpak plaatsvinden, dit in samenwerking met partners in het Koninkrijk en met internationaal niveau.

De heer Dick stekt verder dat het rapport in haar context moet worden geplaatst. Het is een onderzoek naar speciaal de zwakke aandachtspunten op het gebied van de criminaliteit, om op deze wijze de verbeteringspunten te kunnen identificeren.

Noot voor de pers: Heeft U vragen, of wenst U een persfoto, dan gelieve contact op te nemen met Norman E. Serphos, voorlichter/woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 08-10-2007 Bron: Antillenhuis