Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Op zondag 7 oktober is in hotel Golden Tulip in Loosdrecht de jaarlijkse proeverij van Bergwater wijnen uit Zuid-Afrika gehouden. Op deze goed bezochte proeverij hebben de ruim 200 gasten het Bergwater assortiment zelf kunnen beoordelen.

De internationaal onderscheiden Bergwater premium wijnen worden met de grootste zorg geproduceerd door wijnboer Heimie Schoeman op de wijngaard die is gelegen in het ongerepte natuurgebied de Grote Karoo. Schoeman en zijn medewerkers bedrijven hier uitsluitend milieuvriendelijke wijnbouw. Omdat de wijnboer geen concessies wil doen aan de kwaliteit van de wijn, zijn de geproduceerde aantallen vooralsnog beperkt.

Het Bergwater assortiment bestaat uit Merlot (2005), Cabernet Sauvignon (2005), Shiraz (2005), Cabernet Sauvignon Reserve (2004), Shiraz Reserve (2004), Sauvignon Blanc (2006) en Rosé (2005). Daarnaast introduceert Bergwater in november a.s. nog twee geheel nieuw ontwikkelde wijntypen voor de Nederlandse wijnliefhebber: Chardonnay van het oogstjaar 2007 en Rendezvous Red 2006, een blend op basis van o.a. Merlot die in Nederland voor een aanmerkelijk lagere prijs kan worden aangeboden.

Tijdens de proeverij konden de aanwezigen kennismaken met de nieuwe marketing- en productiemanager van Bergwater, de heer Bob de Villiers die zich onlangs aan de wijngaard heeft verbonden. De Villiers is een autoriteit op het gebied van het produceren van Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen met een lange staat van dienst. In zijn functie van senior wijnmaker van het wijnhuis Groot Constantia werd hij meerdere malen onderscheiden. Doelstelling van Bob de Villiers is om Bergwater, met behoud van het kleinschalige karakter van de wijngaard, zich in de komende vijf jaar te laten ontwikkelen tot het Zuid-Afrikaanse wijnhuis met de allerhoogste constante kwaliteit.



Ingezonden persbericht